Kuřecí prsa s teriyaki omáčkou, rýží a zeleninou
Lahodné kuřecí se slavnou Teriyaki omáčkou, kterou si teď můžete připravit i sami doma. Jídlo doplňuje ještě poctivá porce zeleniny, která skvěle vyváží pikantnost omáčky.

Ingredience na 4 porce
Omáčka
- 1/2 hrnku sójové omáčky
- 1/2 hrnku vody
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce medu
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 1/2 lžíce škrobu
Kuře, zelenina a rýže
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Na omáčku smíchejte sójovou omáčku, 1/4 hrnku vody, třtinový cukr, med, česnek, zázvor a ocet v malém rendlíku.
Přiveďte k varu, ve zbytku vody rozmíchejte škrob a přilijte do rendlíku. Na malém plameni nechte prubublávat přibližně minutu a pak odstavte.
Mezitím si připravte kuře. Pomažte prsa z obou stran 1/2 lžíce olivového oleje a opepřete. Předehřejte grill (lze i kontaktní) přibližně na 220 °C. Pomažte plochy grilu lehce olejem a grilujte kuřecí přibližně 4 minuty z každé strany. Poté vyndejte a nechte 5 minut odpočinout. Nakrájejte na kostky.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte cuketu, brokolici a mrkev. Restujte přibližně 4 až 5 minut doměkka.
Do mísy naservírujte rýži, kuřecí kousky a zeleninu. Vše zalijte omáčkou a posypte sezamovými semínky.
Mohlo by vás zajímat:
kuřecí maso rýže snadné recepty zázvor Bez laktózy Bez oříšků Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla Jaro Kuřecí Léto Podzim Pro diabetiky Zima
Zdroj: www.cookingclassy.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře