fbpx

Kakaová buchta s tvarohem a lesním ovocem

Tento recept není nic nového, ale stačí přidat lesní ovoce a vykouzlíte něco jedinečného. Chuťové pohárky vám poděkují.

Kakaová buchta s tvarohem a lesním ovocem

Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 2,5 hrnku špaldové hladké celozrnné mouky
  • 250-300 ml mléka
  • 3/4 hrnku řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 citrónový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Tvaroh

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • lesní ovoce
  • 1 hrnek mléka

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko, prošleháme.

2

Smícháme mouku, kypřící prášek a kakao.

3

K tekuté směsi přidáme sypkou a vyšleháme hladké tužší těsto.

4

Tvaroh smícháme s cukry, mlékem a pudinkem. Vyšleháme a nakonec vmícháme i ovoce.

5

2/3 těsta nalijeme do pekáče.

6

Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh.

7

Na tvaroh dáme zbylou 1/3 těsta tak, aby vznikly fleky. Pokud chceme, aby buchta byla i vizuálně nápaditá, vezmeme špejli, kterou projedeme těsto.

Kakaová buchta s tvarohem a lesním ovocem
8

Pečeme na 180 °C 30-40 minut.

Poznámka

Buchta je nejlepší druhý den, kdy se odleží.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře