Placičky z králíka a červené řepy s dušenou mrkví

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g králičího masa
  • 1/4 fenyklu
  • 1/2 větší červené řepy nebo 1 menší
  • 400g mrkve
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 1 PL ghí (másla, oleje)
  • brambory
  • kmín
  • bazalka
  • voda

Postup

1

Dáme si vařit oloupané brambory.

2

Nastrouháme si mrkev na jemno a orestujeme na lžící ghí, podlijeme trochou vody a necháme dusit asi 10 - 12minut, když se voda skoro vyvaří, zase trochu dolejeme. Chvíli před dovařením přihodíme hrst hrášku. Poté už vodu nepřidávejte a nechte vše vstřebat a vybublat.

3

Maso si spolu s fenyklem, řepou, kmínem a bazalkou dáme do mixéru a pořádně vše rozmixujeme. Nemusíme přidávat vejce ani mouku, měla by to být hustá kaše, která drží pohromadě.

4

Z masové směsi uválíme v ruce kuličku kterou potom "rozplácneme" na placku, dáme na pečící papír a pekla jsem v rozpálené troubě na 200 stupňů asi 20 minut (dělala jsem miniplacičky, délka pečení záleží na tom, jak je máte veliké, tlusté,... ), popřípadně lze udělat i na sucho či kapce ghí na pánvi.

5

Podáváme se šťouchaným bramborem a dušenou mrkví.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí prsíčka na víně se špenátem

Mini pavlovy s jemným krémem a malinovou polevou

Šopský salát

Celozrnné lívance s banánem

Celozrnný chléb

Nepečený letní cheesecake s třešňovým želé

Quiche se zeleninou

Zázvorový nápoj s medem a citronem

Jarní závitky se špenátem a avokádem

Kapustové karbanátky netradičně

Čokoládový dort s karamelovou náplní pouze pro mistry! + Videorecept

Krémové rizoto s dýní hokkaido