Nepečený třívrstvý koláč s jahodami a bílou čokoládou

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Velmi efektní dort, na který nepotřebujete žádné speciální cukrářské dovednosti, dokonce ani troubu! Korpus tvoří křupavá sušenková vrstva, za ní následuje vrstva nadýchané bílé čokolády a jemná jahodová. Pro ještě krásnější dort můžete vršek ozdobit plátky čerstvých jahod.

Ingredience

Korpus

  • 250 g rozdrcených sušenek
  • 80 g rozpuštěného kokosového oleje nebo másla

Čokoládová pěna

  • 200 g bílé čokolády
  • 350 g smetany ke šlehání
  • 5 g želatiny v prášku
  • 30 g studené vody

Jahodová pěna

  • 300 g jahod
  • 50 g krupicového cukru
  • 5 g želatiny v prášku
  • 30 g studené vody
  • 200 g smetany ke šlehání

Zdobení

  • jahody, nakrájené na tenké plátky

 

Postup

1

Rozčtvrťte jahody a společně s cukrem je rozmíchejte nad mírným ohněm, dokud se cukr nerozpustí. Nalijte směs do mixéru a rozmixujte na pyré.

2

Jahodová vrstva: Rozpusťte želatinu ve 2 lžících studené vody a nechte odpočinout 5 až 10 minut. Dejte nad mmírných oheň a zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Poté ji nalijte do jahodového pyré. Zamíchejte a nechte vše schladnout na pokojovou teplotu.

3

Připravte si korpus. Rozdrcené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a vytvořte drobkovité těsto. Přesypte jej do formy o průměru 20 cm a pomocí lžíce vytvořte podklad pro další vrstvy. Nechte v lednici, dokud nebudete mít připravené všechny vrtsvy dortu.

4

Čokoládová vrstva:V horkuvzdorné misce smíchejte na kousky nalámanou čokoládu a 150 g smetany. Vše rozpusťte nad parou dohladka. Rozpusťte želatinu ve vodě a nechte odpočívat 5 až 10 minut. Poté opět na chvíli zahřejte na plotně do rozpuštění a nalijte do rozpuštěné čokolády se smetanou. Nechte schladnout na pokojovou teplotu.

5

Vyšlehejte zbývající smetanu (200 g) do tuha, přidejte čokoládový mix a dobře promíchejte.

6

Nalijte čokoládovou vrstvu na korpus a opět vraťte do lednice aspoň na 20 minut.

7

Jahodová vrstva-dokončení:Vyšlehejte druhých 200 g smetany a promíchejte s jahodovým pyré. Nalijte na dort a hotový jej dejte do lednice na minimálně 4 hodiny, nebo přes noc. Před podáváním můžete ozdobit nakrájenými jahodami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí

Houbovo-špenátové těstoviny z jedné pánve do 30 minut

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Kakaové řezy s jablky a čokoládovou polevou

Zákusek s krupicí a šlehačkou bez pečení

Francouzský toast

Tartaletky z lineckého těsta

Video: Nejvláčnější brownies s extra kousky čokolády

KFC Stripsy

Nápoj nesmrtelnosti

Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi

Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů