Francouzská cibulová polévka s bylinkami

Francouzská cibulačka patří mezi chutově dokonalé polévky a my pro vás objevili recept, který opravdu stojí za to. Smícháním kuřecího vývaru, jablečného vína a těch správných bylinek vznikne polévka, kterou určitě nebudete vařit naposledy.
  • Čas vaření:1 h 10 min
  • Porce: 2-4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 lžic másla
  • 2 střední cibule, najemno nakrájené
  • 2 snítky petržele
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 hrnek jablečného vína
  • 14 hrnku hladké mouky
  • 2 34 hrnku kuřecího vývaru
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 francouzská bageta, nakrájená na kolečka
  • 14 hrnku smetany ke šlehání
  • 13 hrnku strouhaného Gruyére sýra (lze zvolit i jiný)

Postup

  1. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, přisypte cibuli a restujte dozlatova přibližně 6 až 8 minut. Svažte bylinky do plátna a vložte do rendlíku společně s 1/2 hrnkem jablečného vína. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 5 minut probublávat. Poté sundejte z plotny.
  2. V druhém větším rendlíku rozpusťte zbývající 2 lžíce másla, přidejte mouku a za stálého míchání vařte 2 minuty. Poté přilijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte probublávat přibližně 15 minut. Suroviny z prvního rendlíku přendejte do vývaru a opět nechte 15 minut vařit, aby se chutě dobře spojily. Poté vyndejte pytlíček s kořením a polévku osolte a opepřete.
  3. Na troubě rozehřejte nastavení “grill”. Nakrájenou bagetku vložte na plech vyložený pečícím papírem a nechte v troubě opéct dozlatova, přibližně 2 minuty.
  4. Rozdělte zbývající jablečné víno mezi dvě misky, dolijte polévkou a vložte je na pečící plech. Do každé polévky vložte kolečka opečených baget, posypejte sýrem a polijte smetanou. Vložte plech s miskami do trouby na přibližně 2 minuty, aby se sýr roztekl.
  5. Ihned servírujte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Rychlý kuřecí salát s česnekem a žampiony

Podzimní jablečný koláč se skořicí

Houbový krém (polévka)

Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem

Avokádo s tuňákem a cottage sýrem

Celozrnné košíčky s bylinkovým salátem

Video: Smažené vanilkové tyčinky hotové za 25 minut

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem

Quinoa s krevetami a špenátem

Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami

Rýžové nudle se zeleninou, hrozinkami a semínky