(formu o průměru 28 cm)
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C a formu o průměru 28 cm si vyložíme pečicím papírem, můžeme jak dno tak i obvod, nebo po obvodu vymažeme formu máslem, to je jen na vás. V míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva, kokosovou mouku, sůl. V druhé míse zase všechny tekuté ingredience – podmáslí, olej, vajíčko, oba sirupy, šťávu i kůru z citronu. Poté spojíme dohromady jak suché, tak tekuté ingredienci, vznikne nám husté, ale tekuté těsto, pokud by se vám zdálo moc husté, můžete přidat trochu podmáslí. Těsto nalijeme do formy.
Poklademe vypeckovanými a rozpůlenými švestkami, řezem nahoru. Nyní si nahrubo posekáme lískové ořechy a v misce smícháme se změklým máslem a třtinovým cukrem, ořechy se tak krásně obalí máslem a cukrem a udělají na povrchu koláče karamelovou křupavou vrstvičku. Touto směsí tedy koláč posypeme a nyní už jen dáme do trouby. Pečeme cca 40–50 minut. Ke konci kontrolujte častěji a zkuste i test špejlí, zda je těsto hotové. Necháme vychladnout a podáváme s dobrým kořeněným podzimním čajem :). Zaručím vám, že všichni milovníci švestek budou jásat, koláč není díky podmáslí vůbec suchý a kokosová mouka udělá moc zajímavou chuť.