Arašídový dort s podmáslím a cukrovou polevou

Arašídové máslo udělá z každého sladkého receptu vždy něco extra a nijak tomu není ani u tohoto moučníku. Korpus je vláčný díky přidanému podmáslí a příjemná chuť arašídů na vás čeká jak v těstě, tak v cukrové polevě :). <br
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 110 g másla
  • 110 g ztuženého tuku
  • 1 hrnek vody
  • 110 g arašídového másla
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku podmáslí
  • 2 vejce
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Poleva

  • 110 g másla
  • 6 lžic mléka
  • 55 g arašídového másla
  • 1 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

peanut-butter-sheet-cake-1

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Formu o velikosti cca 37x25x3 cm vyložte pečícím papírem.

2

Smíchejte mouku a cukr a dejte bokem.

3

V rendlíku smíchejte máslo, tuk a vodu. Rozpusťte je a vmíchejte arašídové máslo. Poté přidejte mouku s cukrem, podmáslí, sodu, vejce a vanilku.

4

Těsto nalijte do formy a pečte přibližně 20 až 25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde čistá.

5

Nechte 5 minut chladnout.

6

Korpus na několika místech propíchejte vidličkou.

7

Na krém smíchejte máslo s mlékem v rendlíku nad mírným plamenem. Poté přidejte arašídové máslo, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Rozmíchejte dohladka a polijte polevou korpus.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pribináček

Květákové housky

Rybí karbanátky s červenou čočkou

Čočkový dhal s mungo fazolkami

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou

Medová kuřecí křidélka s rýžovými nudlemi

Jahodové tiramisu

Dýňový koláč

Celozrnný špenátový quiche s vejci

Sladké ENERGY KULIČKY – rychlovka bez cukru

Snadná zapečená zelenina se smetanou

Maková roláda s citronovým krémem