Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 200 g hladké bezlepkové mouky (Červená Doves farm)
  • 100 g másla
  • 1 vejce

Náplň:

  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 500 g vypeckovaných švestek
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 PL skořice

Posýpka:

  • 3 PL bezlepkové mouky Doves farm
  • 2 PL cukru
  • 2 PL másla

Postup

1

Mouku si prosejeme na vál a uděláme uprostřed ďolíček, kam přidáme máslo nakrájené na malé kostičky a vejce. Těsto zpracujeme do hladké koule, kterou vložíme do středu formy, ve které budeme koláč péct, rukama těsto rozprostřeme po celé formě (průměr 28 cm) a i na okraje. Vložíme minimálně na 30 minut do lednice ztuhnout.

2

Mezitím si promícháme tvaroh s cukrem, který nalijeme na vychladlé těsto. Švestky promícháme se skořicí a naskládáme na tvarohovou vrstvu. Z másla, mouky a cukru vypracujeme drobenku, kterou posypeme švestky.

3

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 40 minut, hotový koláč poznáme tak, že se tvaroh ve středu koláče zvedá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčná banánovočokoládová bábovka

Pizza s rajčaty a mozzarellou

Piškotové kostky s kakaovou polevou a strouhaným piškotem

Ostružinový dortík, který chutná všem

15 minutové tiramisu kuličky

Ananasový koktejl

Punčová kolečka

Osvěžující okurkový sorbet jen ze 3 surovin

Slaný olivový koláč bez mouky

Caesar salát s kuřecím masem

(Ne)sýrový dip k nachos

Video: Dešťová kapka – japonský žele dortík na 2 způsoby