Bezlepkový švestkový koláč

Tenhle recept byl okamžitý nápad, když jsem na procházce se psem objevila krásné švestky, které tam jen tak ležely ladem a očividně je nikdo nesbíral. No řekněte sami, bylo by přece škoda je tam nechat

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 + 200 g čerstvých vypeckovaných švestek
  • 75 g mandlové mouky
  • 75 g pekanů nebo vlašských ořechů
  • 70 + 30 g vypeckovaných datlí
  • 3 vejce
  • 1 + 1 lžička skořice
  • 1 + 1 lžíce ghee nebo kokosového oleje
  • 1 + 0,5 dcl kokosového mléka
  • 2 lžíce strouhaného kokosu

Postup

1

Odlijte si z kokosového mléka 1 dcl té nejhustší části. V uzavíratelné sklenici ho vložte vychladit do mrazáku.

2

Rozdrťte přibližně na zrnka velikosti písku pekany nebo vlašské ořechy. Smíchejte je s mandlovou moukou a 1 lžičkou skořice.

3

Rozmixujte dohladka vejce, 150 g švestek, 70 g na malé kousky nakrájených datlí a lžíci tuku.

4

Smíchejte dohromady obě směsi a propracujte je do řidšího těsta.

5

Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete do placky vysoké přibližně 2-3 cm. Poklaďte ho čtvrtkami zbylých 200 g vypeckovaných švestek (slupkou nahoru). Připravený korpus vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15-20 minut.

6

Zatímco se koláč peče, připravte si polevu. Na pánvi si rozehřejte tuk a na něm rozpusťte 30 g drobně pokrájených datlí spolu s půl deci kokosového mléka a lžičkou skořice.

7

Po 15-20 minutách koláč vyndejte z trouby, hustě ho pokapejte připravenou polevou, posypte strouhaným kokosem a vraťte ještě na 5 minut dopéct do trouby.

8

Vyndejte z mrazáku vychlazené kokosové mléko a rychlým třesením s uzavřenou skleničkou z něj udělejte šlehačku (popřípadě pro větší množství mléka použijte ponorný mixér).

9

Vychlazený koláč nakrájejte na dílky, každý doplňte lžičkou kokosové šlehačky, jemně poprašte špetkou skořice a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Mangový sorbet

Křupavá máslová kolečka s karamelem a čokoládovou polevou

Jablečný dortík

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Cizrnovo cuketové muffiny

Video: Nepečený čokoládový dort s celozrnnými sušenkami a ořechy

Mražený jahodový dort na léto

Risotto s cuketou

Nepečené Brownies z datlí bez přidaného cukru

Vegetariánské chilli con carne

Krémová kaše z praženého kokosu, vanilky a datlí