fbpx

Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Ingredience na 10 porcí

  • 150g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 70g másla
  • 70g arašídového másla
  • 110g krystalového cukru
  • 100g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 1 vejce

 
 
 
 
 
 
 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru, přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.

2

Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučněným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku - pečením se totiž sama rozběhne na placičku.

3

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí - nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře