Sušenky z arašídového másla

Ingredience na 10 porcí
- 150g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 70g másla
- 70g arašídového másla
- 110g krystalového cukru
- 100g třtinového cukru
- 1 sáček vanilinového cukru
- 1 vejce
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru, přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučněným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku - pečením se totiž sama rozběhne na placičku.
Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí - nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře