Nepečený mangový cheesecake

Kitchen Affair

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g sušenek
  • 50 g másla
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 malý kelímek řeckého jogurtu
  • 1 smetana ke šlěhání
  • 1 mangový kompot
  • 1 sáček želatiny
  • Moučkový cukr podle chutí
  • 1 mangový kompot
  • 1 sáček želatiny

Postup

1

Nejdřív si připravím korpus ze sušenek. Sušenky namelu v mixeru a potom je v misce smíchám s rozpuštěným máslem. Směs nechám maličko zchladnout, protože pálí. Potom ji dám do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 cm, pořádně umačkám a nechám tuhnout v lednici minimálně půl hodiny.

2

Mangový kompot nechám okapat a potom z něj v mixeru připravím pyré.

3

Všechny bílé ingredience naliju do mísy a prošlehám ručním šlehačem nebo důkladně promíchám rukou, dokud se dobře nespojí. Do připravené směsi vliju pyré z jednoho mangového kompotu a zamíchám. Pokud se mi v tuhle chvíli zdá směs příliš málo sladká, přidám pár lžic moučkového cukru.

4

Sáček želatiny na ztužování krémů připravím podle návodu na obalu , vmíchám do krému a nechám pár minut odležet. Celou směs potom naliju na připravený korpus a dám na hodinu až dvě chladit do lednice.

5

Po hodině si připravím mangové želé na vrch dortu. Rozmixuji druhý kompot. Pokud je pyré moc husté, přidám trochu vody. Podle návodu připravím i druhý sáček želatiny, kterou pak zamíchám do pyré a naliju na ztuhlý cheesecake. Po nalití s celým koláčem maličko „zaklepu“, aby bylo mangové želé na povrchu krásně hladké.

6

Pokud je čas, nechám dort chladit do druhého dne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečená rajčata s mletým masem

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Luxusní dort z černého piva s Bailey’s krémem

Nepečený cheesecake s broskvemi a kokosem

Luxusní malinové koláčky s pistáciemi a citronovou polevou

Kremrole

Kuře v cibulové curry marinádě

Pizza vegana

Cizrna v cuketové omáčce

Estonský kringel

Krémové „Blondies“ plněné nutellou

Palačinkový dort s příchutí vanilky a kakaa