fbpx

Ingredience na 8 porcí

  • 150 g sušenek
  • 50 g másla
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 malý kelímek řeckého jogurtu
  • 1 smetana ke šlěhání
  • 1 mangový kompot
  • 1 sáček želatiny
  • Moučkový cukr podle chutí
  • 1 mangový kompot
  • 1 sáček želatiny

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Nejdřív si připravím korpus ze sušenek. Sušenky namelu v mixeru a potom je v misce smíchám s rozpuštěným máslem. Směs nechám maličko zchladnout, protože pálí. Potom ji dám do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 cm, pořádně umačkám a nechám tuhnout v lednici minimálně půl hodiny.

2

Mangový kompot nechám okapat a potom z něj v mixeru připravím pyré.

3

Všechny bílé ingredience naliju do mísy a prošlehám ručním šlehačem nebo důkladně promíchám rukou, dokud se dobře nespojí. Do připravené směsi vliju pyré z jednoho mangového kompotu a zamíchám. Pokud se mi v tuhle chvíli zdá směs příliš málo sladká, přidám pár lžic moučkového cukru.

4

Sáček želatiny na ztužování krémů připravím podle návodu na obalu , vmíchám do krému a nechám pár minut odležet. Celou směs potom naliju na připravený korpus a dám na hodinu až dvě chladit do lednice.

5

Po hodině si připravím mangové želé na vrch dortu. Rozmixuji druhý kompot. Pokud je pyré moc husté, přidám trochu vody. Podle návodu připravím i druhý sáček želatiny, kterou pak zamíchám do pyré a naliju na ztuhlý cheesecake. Po nalití s celým koláčem maličko „zaklepu“, aby bylo mangové želé na povrchu krásně hladké.

6

Pokud je čas, nechám dort chladit do druhého dne.

Nepečený mangový cheesecake

Mohlo by vás zajímat:
Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře