Dvojitě čokoládový cheesecake s kakaovými sušenkami
- Doba přípravy: 1h 10 minut + čas na chlazení
- Porce: 8
Ingredience
Základ
- 1 1/2 hrnku nadrcených čokoládových nebo kakaových sušenek
- 70 g másla, rozpuštěného
Náplň
- 900 g krémového sýra
- 1 1/3 hrnku moučkového cukru
- 3 lžíce holandského kakaa
- 4 vejce, pokojové teploty
- 300 g hořké čokolády, nasekané
Poleva
- 240 g hořké čokolády, nasekané
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1/8 lžičky soli
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
V misce promíchejte nadrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Vzniklé těsto nasypejte na dno kulaté formy a dobře upěchujte.
Vložte formu do trouby a pečte přibližně 8 minut.
Vyndejte na nechte vychladnout.
Rozpusťte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce. Poté dejte bokem a nechte aspoň 10 minut chladnout.
V míse rozšlehejte krémový sýr, moučkový cukr a kakao. Přidejte po jednom vejce a vlijte zchlazenou čokoládu.
Nalijte připravenou náplň na korpus a zarovnejte stěrkou povrch.
Vložte formu na pečící plech a pečte v předehřáté troubě přibližně hodinu.
Poté jej nechte chladnout na roštu přibližně 5 minut. Nožem objeďte okraje cheesecaku , vložte do lednice a nechte přes noc chladit.
V malém rendlíku přiveďte smetanu k varu.
Přidejte čokoládu a sůl a sundejte rendlík z plamene. Nechte chvíli odstát, přibližně 10 minut.
Poté promíchejte do hladké směsi.
Čokoládovou polevou polijte vychlazený cheesecake a vraťte jej zpět do lednice na půl hodiny.
Cheesecake můžete skladovat v lednici až 5 dní.