Batátové burgery se špenátovým pestem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 malá červená řepa (cca 80 g)
  • 1 velký široký batát
  • 4 plátky lilku široké asi 0,5 cm
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Dip

  • 40 g špenátu
  • 25 g kešu ořechů
  • Nnastrouhaná kůra z ½ limety
  • ½ stroužku česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Navíc

  • rajče
  • rukola

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 ⁰ C. Plech vyložte pečícím papírem.
Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte s trochou oleje, soli a pepře a rozprostřete na plech. Dejte péct. Po čtvrt hodině přidejte batáty a lilek.

2

Batáty nakrájejte na 8 plátků silných asi 1 cm. V míse opět promíchejte s olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech k řepě. Přidejte plátky lilku, ty lehce pokapejte olejem, osolte a lehce opepřete. Pečte dalších 20 – 25 minut, dokud nebudou batáty měkké.

3

Než se vše upeče, připravte si dip. Opraný špenát tyčovým mixérem rozmixujte s dalšími uvedenými surovinami. Půjde to zezačátku špatně, můžete přidat ještě pár kapek vody.

4

Nakrájejte rajče na slabé plátky.
Plátky batátů potřete pestem. Na 4 položte lilek, rajče, plátek řepy, rukolu a přiklopte dalším plátkem batátu. Spojte párátkem

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cheesecake z ricoty a borůvkami

Domácí skořicové churros s hořkou čokoládou

Zázračný nápoj na posílení imunity

Jarní závitky

Jemné sušenky s čokoládou a skořicí

Žampiony plněné quinoou, čočkou s kokosovým mlékem

Jednoduchý hrnkový knedlík

20 důvodů proč si oblíbit avokádo

Pikantní kuřecí kousky na kari

Pistáciový chlebíček z cukety

Salát s prosciutto a sýrem babybel

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nadýchané podmáslovo-dýňové lívance