Batátové burgery se špenátovým pestem
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 malá červená řepa (cca 80 g)
- 1 velký široký batát
- 4 plátky lilku široké asi 0,5 cm
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Dip
- 40 g špenátu
- 25 g kešu ořechů
- Nnastrouhaná kůra z ½ limety
- ½ stroužku česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Navíc
- rajče
- rukola
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 ⁰ C. Plech vyložte pečícím papírem.
Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte s trochou oleje, soli a pepře a rozprostřete na plech. Dejte péct. Po čtvrt hodině přidejte batáty a lilek.
2
Batáty nakrájejte na 8 plátků silných asi 1 cm. V míse opět promíchejte s olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech k řepě. Přidejte plátky lilku, ty lehce pokapejte olejem, osolte a lehce opepřete. Pečte dalších 20 – 25 minut, dokud nebudou batáty měkké.
3
Než se vše upeče, připravte si dip. Opraný špenát tyčovým mixérem rozmixujte s dalšími uvedenými surovinami. Půjde to zezačátku špatně, můžete přidat ještě pár kapek vody.
4
Nakrájejte rajče na slabé plátky.
Plátky batátů potřete pestem. Na 4 položte lilek, rajče, plátek řepy, rukolu a přiklopte dalším plátkem batátu. Spojte párátkem
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}