Kakaový koláč s hruškami
Koláč je příjemně vláčný, nejen po upečení, ale i další dny. Má jemnou kakaovou chuť, která dobře ladí s nasládlými hruškami.

Ingredience na 8 porcí
Kakaový koláč s hruškami (průměr 18-19 cm):
- 3 menší hrušky (cca 350 g)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce rozinek
- 2 lžíce rumu
- 100 g hladké mouky (použila jsem špaldovou)
- 65 g mletých mandlí
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g másla
- 70 g třtinového cukru
- 2 vejce “L”
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Hrušky oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte rozinky, citronovou šťávu a rum. Dobře promíchejte a nechat asi hodinu při pokojové teplotě.
Troubu předehřejte na 170 stupňů, dortovou formu o průměru cca 18-19 cm vyložte pečícím papírem.

V míse smíchejte prosátou mouku, mleté mandle, kakao, skořici a prášek do pečiva.
V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny, postupně zašlehejte obě vejce. Stěrkou vmíchejte moučnou směs, nakonec hrušky.
Dobře promíchejte, přendejte do připravené formy a uhlaďte do roviny. Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut, špejlí si ověřte, že je koláč propečený.
Nechte vychladnout, pak opatrně vyndejte z formy. Před servírování lehce pocukrujte.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře