fbpx

Kakaový koláč s hruškami

Koláč je příjemně vláčný, nejen po upečení, ale i další dny. Má jemnou kakaovou chuť, která dobře ladí s nasládlými hruškami.

Kakaový koláč s hruškami

Ingredience na 8 porcí

Kakaový koláč s hruškami (průměr 18-19 cm):

  • 3 menší hrušky (cca 350 g)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rozinek
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g hladké mouky (použila jsem špaldovou)
  • 65 g mletých mandlí
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 2 vejce “L”

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Hrušky oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte rozinky, citronovou šťávu a rum. Dobře promíchejte a nechat asi hodinu při pokojové teplotě.

2

Troubu předehřejte na 170 stupňů, dortovou formu o průměru cca 18-19 cm vyložte pečícím papírem.

Kakaový koláč s hruškami
3

V míse smíchejte prosátou mouku, mleté mandle, kakao, skořici a prášek do pečiva.
V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny, postupně zašlehejte obě vejce. Stěrkou vmíchejte moučnou směs, nakonec hrušky.

4

Dobře promíchejte, přendejte do připravené formy a uhlaďte do roviny. Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut, špejlí si ověřte, že je koláč propečený.
Nechte vychladnout, pak opatrně vyndejte z formy. Před servírování lehce pocukrujte.

Kakaový koláč s hruškami

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře