fbpx

Řepová polévka

Červená řepa je neskutečně zdravá zelenina se spoustou vitamínů. Jenže ne každému chutná. Zkuste ji ale propašovat do zeleninového krému. Chuť řepy zde díky další kořenové zelenině není tak výrazná a bude tak chutnat i těm, kdo řepovou polévku jinak moc nemusí. A co teprve ta barvička!

Řepová polévka

Ingredience na 6 porcí

Suroviny:

  • 2 střední červené řepy
  • 1 cibule
  • 2 menší mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 2 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru / zeleninový bujón
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Veškerou zeleninu oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky.

Řepová polévka
2

V hrnci rozehřejte olej a nechejte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte veškerou zeleninu, 2 minuty restujte s cibulí a poté zalijte vývarem.

3

Vařte 45 minut, osolte, opepřete a poté rozmixujte.

Řepová polévka

Mohlo by vás zajímat:
Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře