fbpx

Obrácený cibulovo-bylinkový koláč

Není potřeba kupovat na jaře dováženou zeleninu. Mnohdy se stačí rozhlédnout po zahrádce, co se zrovna zelená....

Obrácený cibulovo-bylinkový koláč

Ingredience na 8 porcí

  • 6 lžic oleje
  • 5 – 6 cibulí (podle velikosti)
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek smetanového jogurtu
  • 1 vrchovatý hrnek bylinek podle chuti (použila jsem to, co zrovna roste na zahrádce – libeček, petržel, šalvěj, vršky mladých kopřiv a z květináče rozmarýn)
  • 1 rovná lžička jedlé sody
  • půl až 1 lžička drceného barevného pepře
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj olej. Cibuli nakrájíme na kolečka a narovnáme na plech.

Obrácený cibulovo-bylinkový koláč
2

Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 15 minut.

3

Zatímco se cibule peče, připravíme si těsto: ovesné vločky rozmixujeme, vysypeme do mísy a přidáme lžičku jedlé sody, sůl a pepř. Do mixéru dáme bylinky. Záleží jen na tom, co vám zrovna roste na zahrádce a co vám chutná. V tomhle období se dají ještě přidat i vršky mladých kopřiv. K bylinkám přidáme jogurt a mixér zapneme jen na pár vteřin - tak, aby bylinky byly rozsekané na viditelné kousky.

4

Bylinkový jogurt vlijeme do mísy a vše promícháme. Z trouby vytáhneme cibuli, těsto na ní rozetřeme a vrátíme do trouby asi na 20 minut.

5

Po upečení koláč vyklopíme na druhý plech nebo na vál, aby byl "naruby". Sundáme opatrně pečící papír a můžeme si pochutnávat.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře