Čokoládový dortík s tekutým středem

Pokud vás honí mlsná a na zdlouhavou přípravu koláčů nezbývá čas, upečte si tento čokoládový dortík. Vypadá malý, ovšem ve svém středu skrývá tekuté překvapení a chutě na sladké zažene dokonale. Já mám vždy pocit, že teď aspoň půl roku nechci čokoládu ani vidět. 🙂
  • Čas vaření: 35 minut
  • Porce: 8

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1/3 hrnku holandského kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku jablečného kompotu
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 3/4 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička soli
  • 30 g hořké čokolády
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C.

2

Mouku, cukr, kakao a jedlou sodu smíchejte v míse.

3

V druhé míse ušlehejte vajíčko společně s mlékem, jablečným kompotem, olejem, skořicí, vanilkovým extraktem a solí.

4

Obě směsi spojte. Míchejte, dokud vše není hladké a jemné.

5

Těsto vlijte do formiček (ideální jsou zapékací misky pro crème brûlée ). Do středu každého kousku vložte malý kus čokolády.

6

Pečte přibližně 20 minut, nebo dokud se těsto lehce nenafoukne.

7

Vyjměte z trouby, posypte troškou cukru a ještě teplé podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu

Řepová polévka

Ledový salát s zakysanou smetanou a parmazanem

Poctivá sekaná

Krémová bramborová polévka s pažitkou a smetanou

Artyčok s krevetami

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Guláš z hovězího masa s knedlÍkem

Okurková raita s mátou

Hříšně čokoládový dortík z avokáda