Grissini – italské tyčinky

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300g italské mouky 00 – farina di grano tenero
  • 4g sušeného droždí
  • 150ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 1 lžíce oregana a tymiánu (sušeného i čerstvého)

Postup

1

Přísady smíchejte v těsto a nechejte vykynout. Přibližně po hodině vyválejte na placky (cca 7mm vysoké) a rádýlkem nakrájejte na tenké tyčky, které přenášejte na plech vyložený pečícím papírem.

2

Dejte jim ještě tak půl hodinu na kynutí a pak je upečte v troubě vyhřáté na 200°C.

Poznámka

Do těsta přihoďte jakékoliv bylinky nebo i třeba chilli papričku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banánové muffiny s kefírem, mandlemi a bez přidaného cukru

Opékané vánočkové toasty s chutí tiramisu

Pečené bramborové špalíky s tymiánovým máslem

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

6 zdravých receptů na ochucené domácí jogurty

Pečené marinované kukuřice

Domácí dýňové máslo bez tuku

Pizza vegana

Cizrnový koláč s malinovou omáčkou

Nadýchané domácí donuty bez smažení

Mrkvovo – jablečný perník