Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Květáková rýže je neodmyslitelnou součástí paleo jídelníčku. Zároveň Vám dobře poslouží, pokud držíte štíhlou linii. Květák totiž obsahuje jen minimum sacharidů, a proto si ho bez výčitek můžete dopřát jako zdravou přílohu třeba k masu.

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 větší květák
  • 1 cibule
  • 200 ml kokosového mléka (cca 1/2 plechovky)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička kari
  • špetka kurkumy
  • sezamová semínka
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Postup

1

Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže).

2

Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu.

3

Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci.

4

Nakonec vše ochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Domácí jahodový džem

Italské vánoční sušenky s rozinkami

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou

Tvarohový koláč s ovocem

Jednoduché kari z čočky, sladkých brambor a kokosu

Jednoduché řezy s nadýchaným krémem, bílou čokoládou a jahodami

Grilovaná žebírka

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Omeleta s avokádem, mozarellou a fetou

Pečený pstruh s citronem a bylinkami