“gumové“ bonbony

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • agar,
  • ovocné pyré nebo 100% ovocnou šťávu (zde rozmixované borůvky)

Postup

1

Rozmixujeme libovolné ovoce nebo použijeme libovolnou 100% ovocnou šťávu

2

Přelijeme ji do rendlíku a zahříváme, dokud nezačne vařit,

3

V okamžiku, kdy šťáva/pyré začne vařit, přidáme agar (množství dle návodu na obalu) a vaříme takto asi minutu,

4

Poté směs nalijeme do tvořítek a vložíme do lednice (stačí cca 30 minut).

Poznámka

Agar je přírodní zahušťovadlo (mořská řasa) a lze jej koupit v každém obchodě se zdravou výživou; – agaru dávejte opravdu takové množství, které je na obalu uvedeno (většinou 7g agaru na 1 litr tekutiny), dáte-li více agaru, než je třeba, potom Vám sice hmota velmi dobře ztuhne, ale v případě, že použijete chuťově méně výrazné ovoce, potom chuť agaru nepěkně přebije chuť samotného ovoce;

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s krůtím masem

Tenký skořicový koláč z odpalovaného těsta za půl hodiny

Borůvkové muffiny

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Super rychlý a snadný koláček ze sušeného ovoce

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Nepečený jahodový dort

Mrkvové cupcakes

Domácí italská vanilková zmrzlina

Nepečený mangový cheesecake

Nadýchaný čokoládový krém s malinami a kokosovou šlehačkou

Zapečené kuřecí taquitos