Slané muffiny z quinoi a amarantu

Jestli je zvolíte na oběd, svačinu či večeři, to už je jen vaše volba, myslím, že děti potěší kdykoliv.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

 

Ingredience

1 hrnek quinoa
1/4 hrnku amarantu
1 vejce (dětem mladším 1 roku jen žloutek)
1 rajče (pokud je již zavedeno)
2 lžíce zakysané smetany
kousek brokolice
kousek rozmarýnu

Postup

1

Uvaříme si quinoa a amarant dle návodu

2

Do mixéru dám brokolici, vejce, zakysanou smetanu, rozmarýn a rozmixuji.

3

Ke směsi přidám nakrajené rajče a uvařené obiloviny.

4

Plním muffinové formy a dám do trouby péct na 25-30 minut na cca 180 stupňů.

Poznámka

Recept můžete obměňovat dle své fantazie a stavu ledničky, tento recept mě napadl podle toho, že jsme měli doma jako u snědeného krámu a tyto zbytky se dali zužitkovat :-) – určitě by bylo dobré přidat třeba i mozzarelu nebo naopak nějaký výraznější sýr – quinoa (merlík čilský) jsou vlastně semena z jednoleté byliny, má vyskou nutriční hodnotu a je bezlepkový. – amarant (laskavec) je obilovina s velikým obsahem proteinů a vlákniny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Boston cream pie – dort s vanilkovým žloutkovým krémem a čokoládovou polevou

Jednoduché bezlepkové vafle na mnoho způsobů

Domácí mandlové máslíčko :-)

Citronový dezert do skleničky

Banánová bábovka s ořechy a čokoládou

Lahodná pečená mrkev s javorovým sirupem

Jednoduché slané tyčinky s jogurtem a sezamovými semínky

Famózní bramborová koprovka

Pečené česnekové Edamame fazolky

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Celozrnná žemlovka s tvarohem

Jahodovo-rebarborový crumble