Žampionová omáčka

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g žampionů
  • olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 1 kelímek zakysané smetany – 200 g
  • 400 ml mléka
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka bazalky
  • špetka adžiky
  • bramborový škrob – na zahuštění

Postup

1

Očistěte žampiony a nakrájejte na plátky. Poté je osmažte do změknutí na troše oleje.

2

Zvlášť si na troše oleje opražte cibuli.

3

Žampiony i cibuli rozmixujte na hrubší kaši. Dle chuti nechte větší kousky žampionů.

4

Vložte do hrnce a přidejte smetanu. Poté přilijte mléko.

5

Osolte, opepřete, přidejte špetku sušené bazalky a adžiky.

6

Pokud chcete omáčku hustější, přidejte trochu bramborového škrobu rozmíchaného v troše mléka.

7

Chvíli povařte a můžete podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé kuře s polentou a salátem

Hutný čokoládový dort s praženými arašídy, šlehačkou a Snickers tyčinkami

Čokoládový fondant

Video: Slavný rudý dort red velvet s vanilkovým krémem

Karnevalové italské castagnole

Seitan s hnědou omáčkou a rýží

Krabí salát s avokádem – jednoduchý recept

Italský mandlový koláč sbrisolona

Čokoládový dort

Barbeque kuřecí křidélka jak z donášky

Okurkový sirup

Video: Pečené kuřecí stripsy v kukuřičných lupínkách a provoněné bylinkami