fbpx

Slané muffiny s česnekovými výhonky

Právě teď je ta pravá sezóna a čas, kdy si můžete koupit na trzích česnekové výhonky, nebo si je natrhat na zahrádce. Mají široké využití a já jsem je tentokrát použila do slaných muffinů. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte je také.

Slané muffiny s česnekovými výhonky

Ingredience na 8 porcí

  • 250g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50g rozpuštěného másla
  • lžička soli a pepř
  • 200ml kyšky (já použila zkyslé domácí mléko, můžete dát i podmáslí nebo prostě mléko)
  • 100g ementálu nastrouhaného nahrubo
  • 100g domácí slaniny (můžete zcela vynechat) nakrájené na malé kostičky
  • snítka nasekaného libečku
  • asi 10 česnekových výhonků nakrájených na malé kousky

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Rozmíchejte vejce s máslem a kyškou. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Pak obě misky smíchejte dohromady a přidejte ostatní ingredience a opatrně znovu zamíchejte.

Slané muffiny s česnekovými výhonky
2

Dejte do forem na muffiny a pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 30 minut. Před dopečením ještě zkontrolujte jsou-li opravdu dopečené špejlí. Uděláte to tak, že špejli do muffinu zapíchnete a po vytažení špejle zůstane čistá.

Slané muffiny s česnekovými výhonky

Poznámka

Podávejte ještě vlažné. Po vychladnutí můžete muffiny znovu prohřát před podáváním v troubě nebo mikrovlnce, ale jsou dobré i studené.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře