Slané muffiny s česnekovými výhonky

Právě teď je ta pravá sezóna a čas, kdy si můžete koupit na trzích česnekové výhonky, nebo si je natrhat na zahrádce. Mají široké využití a já jsem je tentokrát použila do slaných muffinů. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte je také.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50g rozpuštěného másla
  • lžička soli a pepř
  • 200ml kyšky (já použila zkyslé domácí mléko, můžete dát i podmáslí nebo prostě mléko)
  • 100g ementálu nastrouhaného nahrubo
  • 100g domácí slaniny (můžete zcela vynechat) nakrájené na malé kostičky
  • snítka nasekaného libečku
  • asi 10 česnekových výhonků nakrájených na malé kousky

Postup

1

Rozmíchejte vejce s máslem a kyškou. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Pak obě misky smíchejte dohromady a přidejte ostatní ingredience a opatrně znovu zamíchejte.

2

Dejte do forem na muffiny a pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 30 minut. Před dopečením ještě zkontrolujte jsou-li opravdu dopečené špejlí. Uděláte to tak, že špejli do muffinu zapíchnete a po vytažení špejle zůstane čistá.

Poznámka

Podávejte ještě vlažné. Po vychladnutí můžete muffiny znovu prohřát před podáváním v troubě nebo mikrovlnce, ale jsou dobré i studené.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí roláda plněná kuskusovou nádivkou

Guláš

Bazalkovo-citrónové cupcaky

Video: Dešťová kapka – japonský žele dortík na 2 způsoby

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

Fit květákové jednohubky s bylinkami, česnekem a mozzarellou

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Brownies

Vánoční cukroví – recept na zdravější verzi vosích hnízd

Video: Pečené bramborové koule plněné čedarem

Úžasný fitness koláček

Pohánkové rizoto