Crumble s jablkovo-vanilkovým pudinkem

Další obměna výborné a výživné snídaně, tentokrát s plná podzimních chutí - jablka, oříšků, skořice.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • cca 100 g jablka
  • lžička vanilkového pudinkového prášku
  • špetka skořice
  • pekanové ořechy dle chuti
  • 2 ks bebe sušenek
  • 35 g celozrnné špaldové mouky
  • lžíce másla (asi 10–15 g)
  • lžíce medu (10–15 g)

Postup

1

Jablko nastrouhejte nahrubo, promíchejte s pudinkovým práškem, skořicí a nahrubo nasekanými pekany. Dejte do zapékací misky.

2

Bebe sušenky nadrolte nadrobno, přisypte mouku, rozpuštěné máslo a med (nemusí být mnoho, bebe jsou dostatečně sladké). Vypracujte drobenku, kterou nasypte na jablka do misky.

3

Pečte při 180 °C 15–20 minut. Po vytáhnutí nechejte chvíli zchládnout. Dobrou chuť.

4

Poznámka

Pokud byste crumble chtěli jíst jako svačinku či dezert, báječně se bude hodit kopeček vanilkové zmrzliny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Řepné karbanátky pečené v troubě

Drůbeží kuličky plněné mozzarellou

Kakaovo čokoládový mugcake

Jahodový páj

Rychlé “vločkové“ donuty

Polévka z mungo fazolek, mrkve a batátu

Koláč s lososem a mangoldem

Koláče nebe v hubě

Hořčično-kukuřičné řízečky

Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Pikantní kari s lososem, cuketou a lusky

Bramborové karbanátky se šťavnatým tuňákem a kukuřicí