fbpx

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Takový předkrm vás rozhodně namlsá na další sousta.

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Ingredience na 1 porce

  • 4 čerstvé vyloupané a očištěné krevety
  • 2 ks rýžového papíru
  • 50 g okurky bez semínek
  • 40 g oloupané mrkve

Zálivka:

  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • na špičku najemno nasekaného chilli
  • 3 lísky máty, najemno nakrájené
  • špetka sušené citronové trávy

Na dokončení:

  • bílá a černá sezamová semínka

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky dlouhé asi 5 cm.

2

Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.

3

Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte a vložte do studené vody, nechte okapat. Poté krevety vložte do marinády alespoň na 5 minut. Krevety vyjměte a v marinádě obalte zeleninu.

4

Rýžový papír nechte změknout v teplé vodě. Poté jej vyjměte a doprostřed položte dvě krevety, vedle srovnejte trochu zeleniny a zabalte – boční okraje přehněte přes náplň a sviňte do ruličky.

5

Na talíři posypte rolky sezamovými semínky a můžete přidat zbylou marinovanou zeleninu.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla Jaro Léto Podzim Předkrmy Ryby Zima

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře