Rib eye steak s houbovým ragů

Dokud ještě rostou houby, zkuste si připravit toto výborné ragů, které spolu s rib eye steakem je úplná pohádka. Použít můžete nejen lesní houby, ale klidně žampiony, ty pak doporučuji spíše hnědé krémové.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na steak:

  • 1 plátek rib eye steaku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej na smažení

na ragů:

  • 200 g hub
  • 1/2 pórku
  • větvička rozmarýnu nebo sušený
  • 2 větvičky tymiánu nebo sušený
  • worcestr
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • máslo na smažení
  • (případně smetana 100 ml)

Postup

1

Rib eye steak si vyndejte z lednice ideálně 1 – 2 h před přípravou, min. však půl hodinky.

2

Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Na rozehřáté máslo dejte orestovat pórek, přidejte houby, osolte, opepřete a zakápněte worcestrem. Nechte pár minut orestovat a na posledních pět minutek přidejte rozmarýn a tymián. V případě, že budete dávat smetanu, dejte ji ve fázi spolu s bylinkami. Dělala jsem verzi bez smetany i se smetanou a obé bylo skvělé.

3

Rib eye steak dejte na rozpálenou pánev (nejlépe s tlustým dnem), pokud máte kvalitní pánev, nemusíte dávat olej, jinak rozpalte i trošičku oleje. Steak (cca 1,5 cm vysoký) opékejte 4 – 6 minut z každé strany, podle toho jak moc propečený ho chcete.

4

Na talíř připravte steak a dejte na něj houbové ragů. Jako příloha se výborně hodí brambory.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Noky se sýrem a šunkou

Paleo pštrosí vejce

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách

Risotto alla parmigiana

Nepečený dort s ovocným želé

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Obrácený hruškový koláč

Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Lehký a vynikající salát z avokáda a sýru feta

Hutné máslové řezy s čokoládovými kousky a salkem

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce