fbpx

Nepečený čokoládový dort s kávou a skořicí bez mouky

Nejčokoládovější dort, který jsem kdy viděla:). Velkou výhodou je zde to, že dort nepečete a tudíž v něm, mimo jiné, není ani mouka a tudíž je bezlepkový. Je velmi hutný, ale díky smetaně i příjemně nadýchaný.

  • Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení
  • Porce: 12
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 331, Tuk: 29 g, Sacharidy: 15 g, Vláknina: 1 g, Bílkoviny: 2 g, Sůl: 0.09 g
recept-na-cokoladovy-dort-bez-mouky

Ingredience

  • 250 g hořké čokolády
  • 2 lžíce cukrového golden sirupu ( k sehnání ve větších supermarketech v zahraničních potravinách)
  • 560 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžičky instantní kávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • kakao na dozdobení

Postup

1

Čokoládu nalámejte na kousky a společně s golden sirupem a čtvrtinou množství smetany ji vložte do horkuvzdorné mísy a rozpusťte nad parou. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2

Formu vyložte pečícím papírem (i na bocích).

3

Zbytek smetany vlijte do velké mísy a přisypte skořici a kávu. Vyšlehejte do smetany, ale jen lehce, ne úplně do tuha.

4

Vychladnou čokoládu vlijte do smetany a postupně vmíchejte tak, aby vznikla nadýchaná hladká směs.

5

Směs vlijte do připravené formy a uhlaďte vršek. Vložte dort do lednice a nechte minimálně hodinu tuhnout, ideálně přes noc.

6

Sundejte okraje formy a odloupněte pečící papír. Poté dort překlopte na servírovací talíř, odloupněte spodní papír a posypejte kakaem.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda čokoládový dort káva nepečený dort pohoštění sladké recepty smetana snadné recepty Bezlepkové Dezerty Dorty Vegetariánské Vitariánské (Raw)

Zdroj: www.bbcgoodfood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře