Špaldovo-pohankové linecké cukroví

O něco zdravější varianta k tradičnímu lineckému cukroví a na chuti to ani není poznat! :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g špaldové mouky
  • 100g pohankové mouky
  • 170g změklého másla
  • 70g třtinového cukru (rozemletého na moučku)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce arašídového másla

Postup

1

Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.

2

Dáme odpočinout do lednice, na hoďku, na dvě. Já jsem nechala celou noc.

3

Vyválíme těsto - jak tlusté každý dle chuti, někdo má raději tlustší linecké, někdo tenčí.

4

Pekla jsem na 180 stupňů, asi 10-15 minut. Lepeno babiččinou rybízovou marmeládou :-)

Poznámka

‚- používejte opravdu vanilkový cukr (koupíte ve zdravíčku, třeba od Amylonu, cena cca 9kč/ks) – ne ten vanilínový – na chuti to jde poznat, ve vanilkovém je opravdu rozemletá vanilka a ne jen vanilínový extrakt. – popř. si vyrobte za pár kaček vlastní vanilkový cukr, návody najdete na googlu :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Kakaová roláda plněná 3 druhy zmrzliny, přelitá čokoládovou polevou

Smažený květák zdravěji aneb pečný v sýrovém těstíčku

Nepečené čokoládové pralinky s lískovými oříšky a domácí nutellou

Cizrnovo cuketové muffiny

Křehká kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a bylinkami

Jahodový pohár s bazalkovým cukrem a domácím piškotem

Panna cotta z kokosového mléka

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Anklbens z cukety

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Jednoduché medové řezy

Sladké vánoční rolky plněné ořechovou směsí