fbpx

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

O něco zdravější varianta k tradičnímu lineckému cukroví a na chuti to ani není poznat! :-)

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

Ingredience na 10 porcí

  • 200g špaldové mouky
  • 100g pohankové mouky
  • 170g změklého másla
  • 70g třtinového cukru (rozemletého na moučku)
  • 1 vanilkový cukr 
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce arašídového másla

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.

2

Dáme odpočinout do lednice, na hoďku, na dvě. Já jsem nechala celou noc.

3

Vyválíme těsto - jak tlusté každý dle chuti, někdo má raději tlustší linecké, někdo tenčí.

4

Pekla jsem na 180 stupňů, asi 10-15 minut. Lepeno babiččinou rybízovou marmeládou :-)

Poznámka

- používejte opravdu vanilkový cukr (koupíte ve zdravíčku, třeba od Amylonu, cena cca 9kč/ks) - ne ten vanilínový - na chuti to jde poznat, ve vanilkovém je opravdu rozemletá vanilka a ne jen vanilínový extrakt. - popř. si vyrobte za pár kaček vlastní vanilkový cukr, návody najdete na googlu :-)

Mohlo by vás zajímat:
Cukroví Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře