Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip

Pečené brambory tak trochu na americký způsob, akorát mnohem lepší – s čedarem, slaninou a avokádovým dipem, který vše skvěle doladí. Můžete je připravit jako přílohu třeba k masu nebo velmi dobře poslouží i jako vydatné hlavní jídlo :).

  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 3
recept-na-pecene-brambory-s-cedarem

Ingredience

  • 900 g raných brambor, nakrájených na klínky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého mletého pepře
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 zralé avokádo, oloupané a zbavené pecky
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • šťáva z jedné limetky
  • strouhaný čedar nebo jiný oblíbený sýr
  • plátky slaniny, orestované dokřupava a rozdrobené na kousky
  • nasekaná jarní cibulka

loaded-potato-wedges-longb-683x1024

Postup

Krok 1

Z brambor nakrájejte klínky, z každé brambory by vám mělo dojít přibližně 10 až 12 minut. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.

loaded-potato-wedges-2

Krok 2

Rozprostřete brambory na plech vyložený pečícím papírem, neměly by se navzájem vůbec dotýkat.

loaded-potato-wedges-3

Krok 3

Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 35 až 40 minut. V polovině času pečení je promíchejte. Poté je vyndejte z trouby a naskládejte je na sebe tak, aby se lehce dotýkaly (dle obrázku).

loaded-potato-wedges-6

Krok 4

Na omáčku rozmixujte avokádo, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu a sůl ve food procesoru nebo mixéru dohladka.

loaded-potato-wedges-4

Krok 5

Na brambory rozprostřete strouhaný čedar a slaninu. Vraťte vše do trouby na dalších 5 až 6 minut nebo dokud se sýr nerozteče. Podávejte s avokádovým dipem a na jemno nakrájenou cibulkou.

loaded-potato-wedges-8

Mohlo by vás zajímat: bez mouky, bezlepkové, brambory, čedar, cibule, hlavní chod, pažitka, pečení, přílohy, slané recepty, slanina, snadné recepty, Bez mouky, Bez přidaného cukru, Bezlepkové, Recept bez chodu

Zdroj: www.macheesmo.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře