Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip
Pečené brambory tak trochu na americký způsob, akorát mnohem lepší – s čedarem, slaninou a avokádovým dipem, který vše skvěle doladí. Můžete je připravit jako přílohu třeba k masu nebo velmi dobře poslouží i jako vydatné hlavní jídlo :).
- Doba přípravy: 2 h
- Porce: 3

Ingredience
- 900 g raných brambor, nakrájených na klínky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého mletého pepře
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 zralé avokádo, oloupané a zbavené pecky
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- šťáva z jedné limetky
- strouhaný čedar nebo jiný oblíbený sýr
- plátky slaniny, orestované dokřupava a rozdrobené na kousky
- nasekaná jarní cibulka
Postup
Krok 1
Z brambor nakrájejte klínky, z každé brambory by vám mělo dojít přibližně 10 až 12 minut. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.
Krok 2
Rozprostřete brambory na plech vyložený pečícím papírem, neměly by se navzájem vůbec dotýkat.
Krok 3
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 35 až 40 minut. V polovině času pečení je promíchejte. Poté je vyndejte z trouby a naskládejte je na sebe tak, aby se lehce dotýkaly (dle obrázku).
Krok 4
Na omáčku rozmixujte avokádo, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu a sůl ve food procesoru nebo mixéru dohladka.
Krok 5
Na brambory rozprostřete strouhaný čedar a slaninu. Vraťte vše do trouby na dalších 5 až 6 minut nebo dokud se sýr nerozteče. Podávejte s avokádovým dipem a na jemno nakrájenou cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové brambory čedar cibule pečení slané recepty slanina snadné recepty Bezlepkové Brambory
Zdroj: www.macheesmo.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře