Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip

Pečené brambory tak trochu na americký způsob, akorát mnohem lepší – s čedarem, slaninou a avokádovým dipem, který vše skvěle doladí. Můžete je připravit jako přílohu třeba k masu nebo velmi dobře poslouží i jako vydatné hlavní jídlo :).
  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 3

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 900 g raných brambor, nakrájených na klínky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého mletého pepře
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 zralé avokádo, oloupané a zbavené pecky
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • šťáva z jedné limetky
  • strouhaný čedar nebo jiný oblíbený sýr
  • plátky slaniny, orestované dokřupava a rozdrobené na kousky
  • nasekaná jarní cibulka

 

Postup

1

Z brambor nakrájejte klínky, z každé brambory by vám mělo dojít přibližně 10 až 12 minut. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.

2

Rozprostřete brambory na plech vyložený pečícím papírem, neměly by se navzájem vůbec dotýkat.

3

Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 35 až 40 minut. V polovině času pečení je promíchejte. Poté je vyndejte z trouby a naskládejte je na sebe tak, aby se lehce dotýkaly (dle obrázku).

4

Na omáčku rozmixujte avokádo, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu a sůl ve food procesoru nebo mixéru dohladka.

5

Na brambory rozprostřete strouhaný čedar a slaninu. Vraťte vše do trouby na dalších 5 až 6 minut nebo dokud se sýr nerozteče. Podávejte s avokádovým dipem a na jemno nakrájenou cibulkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vločkové koláčky s rybízem

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Jablkový koláč se smetanou

Video: Domací tortilly plněné krémovým sýrem s olivami, paprikou a čedarem

Muffiny s podzimním džemem

Špagetová hnízda na ledovém salátku

Karbanátky z trouby

Pečené makové růže z kynutého těsta

Cuketové celozrnné muffiny s blumou

Zdravé avokádovo-čokoládové sušenky bez lepku

Domácí zdravá nutella bez éček

Špenátová omeleta s rajčátky