Dokonalý cheesecake s malinovou polevou – krok za krokem

Prohlásit o receptu, že je dokonalý, je poměrně troufalé. Obzvlášť, když se jedná o cheescake, kde má každý svou oblíbenou variantu. Ovšem věříme, že tímto cheesecakem s malinovou polevou všem vyrazíte dech. Recept je inspirován mistrovským receptem od samotné mistryně Dorie Greenspan. Pokud tedy v záplavě všemožných druhů cheescaků hledáte unikátní, čistý a klasický recept New Yorkského typu, zde je. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Krusta

  • 230 g sušenek, nadrcených
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 60 g rozpuštěného másla

Náplň

  • 900 g krémového sýra (Ricotta, Lučina, Philadelphia), pokojové teploty
  • 270 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 velká vejce
  • 160 ml zakysané smetany
  • 160 g smetany ke šlehání

Krém

  • 475 ml zakysané smetany
  • 35 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Poleva

  • 340 g malin
  • 100 g krupicového cukru
  • 120 ml vody

Postup

1

Formu o velikosti 24 cm položte na větší plát tvrdšího alobalu a dobře do něj formu zabalte. Formu budete na pečení ponořovat z části do vody, tak aby vám voda nevnikla do cheesecaku. Ideální jsou 2 až 3 vrstvy alobalu.

2

Předehřejte troubu na 180 °C. Nadrcené sušenky smíchejte s cukrem, solí a přilejte rozpuštěné máslo. Promíchejte a směs natlačte na dno formy. Dejte péct na 10 minut, poté vyndejte a nechte zchladnout. Snižte teplotu v troubě na 160 °C.

3

Do velké mísy vložte krémový sýr a dobře jej rozšlehejte. Přidejte cukr a šlehejte přibližně 4 minuty. Přilijte vanilku, vejce, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání. Dobře promíchejte dohromady.

4

Vložte cheesecake do plechu s vysokými okraji, kam nalijte tolik horké vody, aby zakrývala přibližně polovinu výšky plechu. Pečte na 160 °C přibližně 1 a půl hodiny.

5

Vypněte troubu a otevřete ji přibližně na 3 centimetrovou mezeru, aby mohl cheesecake postupně chladnout. Po hodině jej vyndejte, zakryjte vršek alobalem a dejte do lednice aspoň na 4 hodiny. Mezitím si připravte krém. V míse smíchejte moučkový cukr, vanilku a zakysanou smetanu. Smíchejte a dejte do lednice.

Na malinovou polevu vložte maliny, cukr a vodu do rendlíku. Vše rozmačkejte a zahřívejte na středním plameni za stálého míchání asi 5 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout.

6

Vymdejte cheesecake z lednice, uvolněte jej z formy a položte na servírovací talíř. Vršek potřete krémem a servírujte jednotlivé kousky s malinovou polevou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

Kuřecí prsa pečená na másle s česnekem a tymiánem

Fingerfood: losos s avokádem na míchaném salátku

Rýžové vločky se sojovým mlékem a ovocem

Video: Dokonalý pečený květák bohatě provoněný kořením

Kakaovo čokoládový mugcake

Kávový cheesecake s čokoládovou polevou a kakaovým základem

Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou

Cheesecake s čokoládovou pěnou

Parfait řezy

Salát s avokádem a kuřecím masem

Kuřecí vývar s bílým chřestem