Krusta
Náplň
Krém
Poleva
Formu o velikosti 24 cm položte na větší plát tvrdšího alobalu a dobře do něj formu zabalte. Formu budete na pečení ponořovat z části do vody, tak aby vám voda nevnikla do cheesecaku. Ideální jsou 2 až 3 vrstvy alobalu.
Předehřejte troubu na 180 °C. Nadrcené sušenky smíchejte s cukrem, solí a přilejte rozpuštěné máslo. Promíchejte a směs natlačte na dno formy. Dejte péct na 10 minut, poté vyndejte a nechte zchladnout. Snižte teplotu v troubě na 160 °C.
Do velké mísy vložte krémový sýr a dobře jej rozšlehejte. Přidejte cukr a šlehejte přibližně 4 minuty. Přilijte vanilku, vejce, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání. Dobře promíchejte dohromady.
Vložte cheesecake do plechu s vysokými okraji, kam nalijte tolik horké vody, aby zakrývala přibližně polovinu výšky plechu. Pečte na 160 °C přibližně 1 a půl hodiny.
Vypněte troubu a otevřete ji přibližně na 3 centimetrovou mezeru, aby mohl cheesecake postupně chladnout. Po hodině jej vyndejte, zakryjte vršek alobalem a dejte do lednice aspoň na 4 hodiny. Mezitím si připravte krém. V míse smíchejte moučkový cukr, vanilku a zakysanou smetanu. Smíchejte a dejte do lednice.
Na malinovou polevu vložte maliny, cukr a vodu do rendlíku. Vše rozmačkejte a zahřívejte na středním plameni za stálého míchání asi 5 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout.
Vymdejte cheesecake z lednice, uvolněte jej z formy a položte na servírovací talíř. Vršek potřete krémem a servírujte jednotlivé kousky s malinovou polevou.