V míse si smícháme ricottu, mléko, tvaroh a žloutky a důkladně promixujeme.
Ve druhé míse si smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůrou a přimícháme k ricottové směsi.
V robotu šleháme bílky se solí, když začnou bělat, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do směsi na lívance. Vznikne krásné nadýchané těsto.
Na rozpálenou pánvičku na lívance dáme trochu másla a lžící tvarujeme lívance. Opékáme do zezlátnutí z obou stran.
Do rendlíku si dáme borůvky s 1 lžící třtinového cukru a Grand Marnier a svaříme na hustou omáčku.
V misce si smícLívance podáváme ozdobené svařenými borůvkami a zakysanou smetanou.háme zakysanou smetanu s 1 lžící třtinového cukru.