Špenátové tortily z mandlové mouky

Koupili jste si čerstvý špenát a už vám začíná doma trošku ovadat? Na dušený už nemáte chuť? Zbylo vám nějaké maso od večeře a nevíte, jak z něj vykouzlit další svěží jídlo? V obou případech se vám může hodit následující recept na špenátovou tortilu z mandlové mouky. Náplň zvolte podle obsahu lednice nebo podle vaší chuti. Fantazii se meze nekladou. A tady to platí dvojnásob ;-).

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 vejce
  • 70 g mandlové mouky
  • 1 velká hrst čerstvých špenátových listů
  • 2 lžíce psyllia
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

1

V mixéru nejdříve pečlivě rozdrťte špenát s vejcem, pak přidejte mandlovou mouku, psyllium, sůl a koření, 150 ml horké vody a znovu dobře promixujte.

2

Z pečicího papíru si odstříhněte 2 kusy, které velikostně pokryjí pečicí plech. Oba jemně potřete olivovým olejem, doprostřed každého umístěte půlku těsta, tu zakápněte troškou oleje a pomocí rukou bochánky vypracujte na co nejtenčí placky (jakmile se vám těsto začíná lepit na ruce, kápněte na něj opět pár kapek oleje). Vzniklé placky vložte i s papírem do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C cca 15–20 minut. Během pečení vám placky trošinku nabydou a měly by mít mírně křupavý povrch.

3

Po upečení podávejte naplněné podle vaší chuti – třeba kousky masa od večeře, s trouškou guacamole a nakrájenou čerstvou zeleninou. Kdo jí primal, může přidat nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Skvělou variantou je pečený losos s citrónovou majonézou nebo i obyčejná míchaná vejce.

4

Placky lze upéct do zásoby a v dobře těsnícím obalu nechat zamrazit. Pře použitím je pak stačí na pár minut vložit do trouby vyhřáté na 200 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami

Mrkvová a fenyklovo-okurková pomazánka

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Osmažené zelí se slaninou, cibulí a česnekem

Nestoudně dekadentní řezy s čokoládou, karamelem a vanilkovým krémem

Sýrové mini závitky

Mrkvový koláč

Strouhaný kokosovo-tvarohový koláč

Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Smetanové penne

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru