Domácí salko do vaječného likéru
V podstatě platí poměr 3 : 1. Já si upravila množství tak, aby mi vyhovovalo na várku, kterou potřebuji. Vy si jej samozřejmě upravte tak, aby množství vyhovovalo vám. V receptech na salko se často objevuje máslo, takže první pokus probíhal za přidání másla. Jenže mi v receptu přišlo naprosto zbytečné a přeci jen nechci pít máslo.

Ingredience na 5 porcí
- 3 l mléka
- 1 kg cukru
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Mléko s cukrem přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut, dokud nám směs nezmění barvu lehce do žluta a nezačne houstonut. Když mléko s cukrem začíná houstonut, je potřeba hlídat bedlivěji, aby se nám nepřipálilo. Pokud se tak stane, můžete salko rovnou vyhodit, nesnažte se ho zachraňovat, pachuť po spáleném z něj nikdy nedostanete.
Poznámka
Takto připravuji na Vánoce x litrů salka, je to prostě domácí a s cenou kupovaného salka nesrovnatelné.
Mohlo by vás zajímat: