Domácí salko do vaječného likéru

V podstatě platí poměr 3 : 1. Já si upravila množství tak, aby mi vyhovovalo na várku, kterou potřebuji. Vy si jej samozřejmě upravte tak, aby množství vyhovovalo vám. V receptech na salko se často objevuje máslo, takže první pokus probíhal za přidání másla. Jenže mi v receptu přišlo naprosto zbytečné a přeci jen nechci pít máslo.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 l mléka
  • 1 kg cukru

Postup

1

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut, dokud nám směs nezmění barvu lehce do žluta a nezačne houstonut. Když mléko s cukrem začíná houstonut, je potřeba hlídat bedlivěji, aby se nám nepřipálilo. Pokud se tak stane, můžete salko rovnou vyhodit, nesnažte se ho zachraňovat, pachuť po spáleném z něj nikdy nedostanete.

Poznámka

Takto připravuji na Vánoce x litrů salka, je to prostě domácí a s cenou kupovaného salka nesrovnatelné.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládová pěna

Cuketová směs s hrachem

Banánové cupcakes bez přidaného cukru

Placka z jogurtového těsta plněná česnekem a rajčaty

Sušenky z arašídového másla

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Pečené cuketové jednohubky se sýrem

Zapékaná brokolice se sýrem

Salát z pečené červené řepy a cibule

Zapékaná zelenina s kozím sýrem

Maková torta