Špaldový koláč ze zakysané smetany se švestkami a mákem

Víkendové pečení mám ráda. Celá rodina je pohromadě a společně si pak vychutnáme nějakou tu laskominu. Na tento víkend jsem zvolila špaldový koláč ze zakysané smetany. Lze jej použít jako základ a přidat na něj jakékoliv ovoce a tentokrát padla volba na švestky a jejich neodmyslitelného spojence mák.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 180 g špaldové mouky (130 g špaldové typ 630 + 50 g celozrnné špaldové)
  • 2 vejce
  • 190 g zakysané smetany
  • 30 ml mléka
  • 2lžíce medu
  • 40 g povoleného másla
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • cca 800 g švestek (vypeckovaných, rozpůlených)
  • 120 ml mléka
  • 80 g mletého máku
  • 1 lžíce medu

Postup

1

Nejprve si v míse vymícháme zakysanou smetanu, med, vejce a povolené máslo. Nachstáme si obě mouky s práškem do pečiva. Mouky práškem do pečiva potom nasypeme do těsta a promícháme.

2

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Ttěsto nalijeme do formy a rozetřeme. švestky si vypeckujeme a rozpůlíme. Klademe na těsto slupkou dolů ,aby se nám koláč pak lépe krájel.

3

V rendlíku si zahřejeme mléko, med a mák. Tuto směs pak dáme navrch koláře a také jsi rozetřeme, tak aby pokryla celý povrch koláče. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Batátové curry

Video: Pečené kapustičky s křupavými oříšky a sladkými brusinkami

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Rychlé bezlepkové tvarohové koblížky

Variace na salát caesar

Angreštový sirup s meduňkou

Sladké rohlíky plněné makovou náplní

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Květákové housky

Třešňové galettky s borůvkami

Rychlé mini sekané se sýrem a slaninou