Recept na marinádu, který Vás nezklame
Venku je krásné počasí na večerní grilování. Proto Vám přinášíme recept na marinádu, která je více než špičková. Nenajdete v ní žádné bláznivé ingredience, ale pouze to pravé jádro, které se hodí k masu. Vyzkoušejte a nebudete litovat!

Ingredience
- 1 kg cukru
- 1,5 litru černého piva
- 1 kg loupaných rajčat – z konzervy, či ručně
- 0,5 litru sladké chilli omáčky – buď domácí, či ze supermarketu
- hrst nasekané petrželové natě
- 200 g česneku – necháme jej celý
- 1 pytlíček drceného kmínu
- 2 pokrájená, oloupaná jablka
- 2 čajové lžičky soli
Postup
Krok 1 Ve větším hrnci necháme cukr zkaramelizovat na mírném ohni. Postupně přilíváme pivo – je skutečně nutné lít pivo pomalu, jinak začne silně pěnit. Společně vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
Krok 2 Do hrnce přidáme všechny ostatní suroviny a vaříme dalších cca 20 minut. Pokud bychom vařili déle, zbytečně by zhoustla. Poté vše rozmixujeme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Poté necháme vychladnout. Marinádu můžeme i zavařit.
Marinování
Ač to rozbíjí populární názor, tak maso nemarinujeme syrové!
Maso nejdříve pouze osolíme a pečeme v troubě. Zcela ideální je, pokud kupříkladu pečeme steaky, tak maso pouze z každé strany osmahnout na pánvi, aby se zatáhlo a poté dát do trouby.
Pokud pečeme žebra, je ideální je podlít horkým vývarem. Pečeme je na 120 stupňů po dobu cca 4 hodin. Poté z trouby vyndáme, zvýšíme teplotu na 220 stupňů a žebra potřeme marinádou. Potřené je pečeme při této teplotě cca 2 minuty, aby se marináda nespálila.
Marináda se hodí i chipsům, nachos a pečeným bramborám.
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře