Rukolové trubičky s dvěma druhý náplní

Zelené trubičky určitě zaujmou na první pohled a na první ochutnání teprve!

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 75 g rukoly
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce pomazánkového másla
  • 25 g másla
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky tymiánu

Lososová náplň

  • 70 g lučiny
  • 20 g uzeného lososa
  • špetka soli
  • špetka provensálského koření (nebo jiných bylinek podle chuti, např. kopr)

Nivová náplň

  • 35 g nivy
  • 60 g lučiny
  • 1 polévková lžíce jogurtu
  • 1 čajová lžička strouhaných ořechů

Postup

1

Rukolu spařte ve vroucí osolené vodě. Slijte do cedníku a následně zchlaďte ve studené vodě. Přeceďte.

2

Nechte okapat, vymačkeje vodu (ale jen tak, aby byla rukola vlahá, trochu tekutiny jí ponechte) a rozmixujeme s lučinou.

3

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo a rozmixovanou rukolu. Vypracujte pružné těsto.

4

Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm (nejlépe mezi potravinovou fólií) a nakrájejte na asi 2 cm silné a 17 cm dlouhé pruhy.

5

Kovové trubičky lehce omastěte máslem a navinňte na ně proužky těsta. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Ještě horké stáhňete z trubiček a nechte vychladnout.

6

Lososa nakrájejte nadrobno. Lučinu osolte, smíchejte s lososem a bylinkami. Náplň vložte do zdobícího sáčku a trubičky naplňte

7

Na nivovou nálň nastrouhejte nivu najemno. Smíchejte s lučinou a lžící jogurtu. Přidejte trochu umletých ořechů. Promíchtejte. Náplň vložte do zdobicího sáčku a trubičky naplňte. Konce můžete ještě posypat ořechy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špaldová galetka s třešněmi a karobem (galette)

Špagety s fazolkami

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Jednoduchý Oreo cheesecake

Pečený čaj

Krtkův dort

Domácí ovesné mléko

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Valašské frgále

5 nejlepších receptů na domácí másla z ořechů, semínek i kokosu