Thajské kokosové kari s lososem

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Thajské kokosové kari s lososem je exotický pokrm, který kombinuje bohaté chutě červené kari pasty, kokosového mléka a čerstvé zeleniny. Křehké filety lososa jsou opečeny do zlatova a poté dušeny v aromatické kari omáčce s červenou paprikou a bok choy. Tento pokrm je dochucen arašídovým máslem, citronovou šťávou a čerstvými bylinkami, což mu dodává jedinečnou chuťovou hloubku. Podávejte s jasmínovou rýží nebo plochým chlebem pro dokonalý kulinářský zážitek.

Ingredience

  • 4 filety lososa (bez kůže)
  • 1 červená paprika, jemně nakrájená
  • 1 baby bok choy, hrubě nasekaný
  • 2 lžíce kokosového nebo rostlinného oleje
  • 1 lžíce nesoleného másla
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 ¾ šálku neslazeného kokosového mléka (plnotučné)
  • ½ šálku zeleninového vývaru
  • 3 lžíce thajské červené kari pasty
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 1 lžička drcených červených papriček
  • Čerstvé bazalkové listy
  • Jasmínová rýže nebo plochý chléb k podávání

Postup

1

Opláchněte filety lososa a osušte je papírovými utěrkami. Okořeňte solí, pepřem a sladkou paprikou.

2

Zahřejte kokosový olej a máslo ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysokém ohni. Přidejte filety lososa a opečte je po dobu 3-4 minut z každé strany. Vyjměte z pánve a odložte stranou.

3

Ve stejné pánvi osmažte cibuli, česnek a zázvor na nízkém ohni po dobu 2 minut. Přidejte červenou papriku a smažte 3 minuty.

4

Vmíchejte rajčatový protlak a kari pastu, vařte 1 minutu. Přidejte koriandr, kmín a drcené červené papričky. Ochuťte solí a pepřem.

5

Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přidejte bok choy, rybí omáčku a arašídové máslo, dobře promíchejte. Nalijte kokosové mléko a přiveďte k mírnému varu.

6

Vložte lososa zpět do pánve, pokapejte citronovou šťávou a nechte dusit 3-5 minut, dokud losos není úplně uvařený a omáčka mírně nezhoustne. Odstraňte z ohně.

7

Vmíchejte čerstvé bazalkové listy a podávejte s jasmínovou rýží nebo plochým chlebem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tortellini in brodo

Cizrnový koláč s malinovou omáčkou

Zdravá ovocná alternativa marmelády

Recept na sušenkové medvídky, kteří objímají oříšky

Čočka beluga s křepelčími vejci

Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem

Květákové kari s kokosovým mlékem

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Cuketové bramboráky

Bruschetta s halloumi sýrem

Celozrnné sušenky s vlašskými ořechy

Dýňočajová polévka s vanilkou