fbpx

Krémová polentová kaše s restovanou zeleninou

Polentu v českých domácnostech moc nenajdete, ale v Itálii je tahle kukuřičná kaše velmi oblíbená. V obchodech nejčastěji najdete polentu instantní, kterou máte hotovou do pěti minut, existuje ale pak i polenta obyčejná, kterou musíte nechat na sporáku o čtvrt hodiny déle. Obě ale chutnají stejně skvěle a jejich krémovou konzistenci si zamilujete. Zkuste ji třeba jako přílohu místo bramborové kaše.

Krémová polentová kaše s restovanou zeleninou

Ingredience na 4 porce

Na kaši pro 4 osoby:

  • 3 hrnky vody
  • 1 hrnek neochuceného rostlinného mléka
  • 1 hrnek polenty
  • sůl
  • pepř

 Restovaná zelenina:

  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 klas mladé kukuřice
  • 1/2 cukety
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Vodu společně s mlékem přivedeme k varu, osolíme a opepříme.

Krémová polentová kaše s restovanou zeleninou
2

Plamen trochu stáhneme a velmi pomalu a postupně přisypáváme do hrnce s vodou a mlékem polentu, kterou zašleháváme metličkou, aby se netvořily hrudky. Zhruba po třech minutách se kaše začne při míchání sama odlepovat od stěn hrnce, to znamená, že je hotovo.

3

Já jsem si ke kaši udělala jen rychlou restovanou směs ze zeleniny, kterou jsem měla zrovna doma, ale je jen na Vás, co si k ní dáte Vy :)

Krémová polentová kaše s restovanou zeleninou

Poznámka

Pozor! Polentovou kaši podávejte pokud možno hned po uvaření, velmi rychle totiž tuhne a po vychladnutí začíná kaše kouskovatět. Takže pokud Vám zbyde a chcete si ji přihřát později, musíte se buď smířit s tím, že už nemá původní konzistenci nebo ji trochu promixovat tyčovým mixérem, bude pak zas jako nová! :D

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře