Špagety s tuňákem a cizrnou

Špagety s tuňákem a cizrnou

Ingredience na 2 porce

  • kvalitní italské těstoviny 250 g
  • cizrna (postačí ta v plechovce, nálev vylijte) – cca půlka plechovky
  • kvalitní tuňák (buď v olivovém oleji, nebo v přírodním nálevu)
  • pasírovaná rajčata cca 300 ml 
  • extrapanenský olivový olej 
  • sůl
  • pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Do menšího hrnce nalijte rajčatovou passatu. Přidejte tuňáka, cizrnu, sůl, pepř a lžíci olivového oleje. Dejte vařit na mírný oheň, přikryjte pokličkou. Nechte omáčku bublat tak 40 min. Potom dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.

2

Až jsou těstoviny hotové „al dente“, tak je zceďte. Vypněte oheň u omáčky a smíchejte ji s těstovinami. Podávejte s bílým vínem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře