Rychlý dort s kokosovým korpusem a náplní z hořké čokolády a smetany

Krásný koláč chutnající jako něco mezi tyčinkou Bounty a kokoskami :). Na recept využijete pouze pár relativně základních ingrediencí, minimum nádobí a výsledná chuť je opravdu skvělá.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • 5 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu

Náplň

  • 360 g hořké čokolády, nasekané
  • 1 hrnek smetany ke šlehání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu (25 cm) s vyndavatelným dnem lehce vymažte olejem. Tu poté položte na klasický plech.

2

V misce smíchejte mouku, kokos a sůl. Přilijte kondenzované mléko a oba extrakty. Dobře promíchejte a směs natlačte na dno a strany formy.

3

pečte přibližně 20 až 25 minut nebo dokud nebudou strany zlatavé. Korpus nechte kompletně vychladnout.

4

Na náplň přiveďte téměř k varu smetanu a tou poté zalijte nasekanou čokoládu v horkuvzdorné míse. nechte chvilku stát a poté rozmíchejte dohladka.

5

Náplň nalijte na vychladlý korpus a nechte celý koláč stát, dokud nebude pokojové teploty.

6

Můžete ihned podávat a zbytky skladujte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodoví šneci s krémovou citronovou polevou

Jemná roláda s banánovým krémem a karamelem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Zdravé ovocné rolky pro děti, z ovoce a medu (video návod)

Vepřová pečeně s houbami

Penne al sugo freddo

Kokosová rýže s mangem a kešu

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Dokonalý domácí kávový likér

Makové mini rohlíčky s citrónovou kůrou

Levandulová zmrzlina

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Polévka z červené řepy s kozím sýrem a řeřichou