Listové těsto

Nad domácí listové těsto není. Voní po másle a můžete si ho vytvořit i z jiné mouky než klasické pšeničné. Mám v oblibě špaldu nebo kamut. Nebojte se celozrnných mouk, nebo kombinací. Výroba je velmi jednoduchá a výsledek bezkonkurenční. Těsto lze samozřejmě zamrazit, pak jako když ho najdete.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Vodánek:

  • 250g špaldové mouky hladké (jemně mleté)
  • 125ml vody
  • lžička octu
  • půl lžičky soli

Tukové těsto:

  • 250g másla
  • 50g špaldové mouky hladké (jemně mleté)

Postup

1

Přísady na vodánek smíchejte v těsto a dejte na 3 hodiny zachladit. Na tukové těsto spojte máslo s moukou, vytvořte placku 25x25cm (válím ji mezi potravinovou fólií) a dejte ztuhnout.

2

Vodánek vyválejte na obdélník 30x60cm a doprostřed dejte čtverec tukového těsta (obr. 1). Obdélník přeložte do středu (obr. 2), vyválejte a následně ho přeložte na třetiny (obr. 3).

3

Dejte zachladit a tento krok opakujte ještě třikrát. Mezi válením chlaďte 15-30min, před pečením minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

4
5
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvový dort s tříbarevným krémem a medvídky Pedro Tutti Frutti

Zapékané palačinky se špenátem a ricottou

Pečená švestková povidla (paleo)

dynova polevka

Dýňová polévka

Výběr mořských potvůrek :-)

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky

Velikonoční beránek bez lepku

Rýchla banánovo-čokoládová chuťovka

Bramborový salát s rukolou

Banánový chlebíček ve stylu Tiramisu

Tvarohovo-ovocná torta

Čokoládová pěna s višněmi