Listové těsto
Nad domácí listové těsto není. Voní po másle a můžete si ho vytvořit i z jiné mouky než klasické pšeničné. Mám v oblibě špaldu nebo kamut. Nebojte se celozrnných mouk, nebo kombinací. Výroba je velmi jednoduchá a výsledek bezkonkurenční. Těsto lze samozřejmě zamrazit, pak jako když ho najdete.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Vodánek:
- 250g špaldové mouky hladké (jemně mleté)
- 125ml vody
- lžička octu
- půl lžičky soli
Tukové těsto:
- 250g másla
- 50g špaldové mouky hladké (jemně mleté)
Postup
1
Přísady na vodánek smíchejte v těsto a dejte na 3 hodiny zachladit. Na tukové těsto spojte máslo s moukou, vytvořte placku 25x25cm (válím ji mezi potravinovou fólií) a dejte ztuhnout.

2
Vodánek vyválejte na obdélník 30x60cm a doprostřed dejte čtverec tukového těsta (obr. 1). Obdélník přeložte do středu (obr. 2), vyválejte a následně ho přeložte na třetiny (obr. 3).

3
Dejte zachladit a tento krok opakujte ještě třikrát. Mezi válením chlaďte 15-30min, před pečením minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

4

5

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}