Hovězí steak

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g hovězího masa vhodného na steaky (flank, svíčková, rumpsteak atd) plátek silný 2,5 – 3 cm
  • Hrubě mletý pepř
  • Hrubě mletá sůl

Postup

1

Maso opepříme a necháme odležet

2

Na přiklápěcím elektrickém grilu grilujeme 1 minutu na nejvyšší teplotu

3

Teplotu mírně ubereme a grilujeme ještě 4 minuty

4

Maso osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 80ºC zhruba na 5 minut a necháme odpočinout

Poznámka

Při přípravě steaku je nutné použít velmi kvalitní maso. Stupeň propečení záleží na tloušťce plátku, proto dbáme, aby byl plátek všude stejně vysoký. Důležitá je první fáze prudkého zapečení, aby z masa nevytekla šťáva. Druhá fáze pečení může být kratší, pokud chceme maso krvavé nebo naopak delší, když máme rádi maso propečené. Uvedené 4 minuty jsou na maso středně propečené – medium.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Italské domácí ragú

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Falafelky

Vánoční ořechy plněné kakaovým krémem

Pohankový chléb

Pečené brambory

Ořechové palmiers se skořicí

Grilované tofu s shiitake houbami

Křehké máslové sušenky s čokoládovou náplní

Špagety s pestem a ricottou

Video: Domácí bramborový chléb

VIDEORECEPT: Jednoduché bramborové placky