Irský koláč s drobenkou

Crumble, křupavý a lehký dezert, původem z Irska je tím pravým kulinářským požitkem všedních dní.

Terezka Simotová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Náplň

  • 6 velkých jablek
  • 1 hruška
  • slunečnicová semínka dle chuti
  • pár kapek medu
  • skořice
  • lžíce másla

Křupavá krusta

  • 300g hladké mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 100 g másla pokojové teploty
  • špetka soli
  • špetka skořice

Postup

1

Jablka omyjeme, odjádříme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo s medem, semínky, přidáme jablka. Dusíme 10 minut na mírném plameni.

2

Ze všech sypkých surovin vytvoříme posypku podobnou drobence, tepelně neupravujeme. Pouze rozdrobíme máslo s cukrem, moukou, skořicí a špetkou soli.

3

Do koláčové vysypané formy vložte jablka a ztlačte, uhlaďte. Na jablka nasypejte drobenku a uhlaďte.

4

Pečeme na 180 stupňů zhruba 35 minut.

Poznámka

Hlídejte, aby se drobenka nespálila.
Můžeme polít lehce medem, sirupy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný banánový dort s vanilkovým krémem

Losos s chřestem

Jednoduché bramborové placky plněné zeleninou a žampiony

Zdravá fitness zmrzlina z jediné ingredience + 5 variant

Intenzivně čokoládové kostky s ořechy

Bramboračka s houbami

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru

Video: 4 jednoduché večeře z jednoho plechu

Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Pečená brambora s bylinkami a mořskou solí

Zeleninový hrnec

Kuře teriyaki