Pečená rajčata s česnekem a sýrem
Rychle hotové. Žádné zbytečné kalorie. Plátek rajčete, sýr, bylinky a křupavá kůrčička. K televizi, pro návštěvy nebo jen pro radost. :)

Ingredience na 2 porce
- 1 velké rajče, nakrájené na čtyři plátky
- 1/4 hrnku nastrouhaného sýru parmezán (můžete nahradit i méně tučným sýrem, ale parmezán je ideální a tvrdý sýr)
- 1/4 hrnku strouhanky
- 2 stroužky třeného česneku (můžete ho pomlít, utřít nebo protlačit česnekovačem)
- hrstka nasekané petrželky
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 – 2 lžičky olivového oleje
Postup
Celkový čas přípravy: 20 min
Dejte předehřát troubu na 220 °C.
V misce smíchejte parmezán a strouhanku.
Vyložte plech pečicím papírem, pokapejte jej olivovým olejem a vyskládejte na něj plátky rajčat. Posypte je česnekem. Poté na ně nasypejte směs parmezánu a strouhanky. Poté sůl, pepř a petržel. Pokapejte olivovým olejem a nechte zapéct, než jsou rajčata měkká (asi 10 minut).
Mohlo by vás zajímat:
česnek olivový olej parmezán rajčata Fitness a zdravé Předkrmy Vegetariánské
Zdroj: myfridgefood.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře