fbpx

Pečená rajčata s česnekem a sýrem

Rychle hotové. Žádné zbytečné kalorie. Plátek rajčete, sýr, bylinky a křupavá kůrčička. K televizi, pro návštěvy nebo jen pro radost. :)

raj

Ingredience na 2 porce

  • 1 velké rajče, nakrájené na čtyři plátky
  • 1/4 hrnku nastrouhaného sýru parmezán (můžete nahradit i méně tučným sýrem, ale parmezán je ideální a tvrdý sýr)
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 2 stroužky třeného česneku (můžete ho pomlít, utřít nebo protlačit česnekovačem)
  • hrstka nasekané petrželky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 – 2 lžičky olivového oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 20 min

1

Dejte předehřát troubu na 220 °C.

2

V misce smíchejte parmezán a strouhanku.

3

Vyložte plech pečicím papírem, pokapejte jej olivovým olejem a vyskládejte na něj plátky rajčat. Posypte je česnekem. Poté na ně nasypejte směs parmezánu a strouhanky. Poté sůl, pepř a petržel. Pokapejte olivovým olejem a nechte zapéct, než jsou rajčata měkká (asi 10 minut).

Mohlo by vás zajímat:
česnek olivový olej parmezán rajčata Fitness a zdravé Předkrmy Vegetariánské

Zdroj: myfridgefood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře