fbpx

Trhané kuře s medovo – česnekovou omáčkou

Trhané kuře s medovo – česnekovou omáčkou

Ingredience na 2 porce

  • 2 kuřecí prsa s kostí ( motýlek ) … maso s kostí bude ve finále šťavnatější
  • 3 stroužky česneku
  • 2PL medu
  • 4PL sójové omáčky
  • 3PL hoisin nebo ústřicové omáčky
  • svazek jarních cibulek
  • 2PL oleje
  • chilli vločky nebo posekaná feferonka
  • 1KL solamylu 
  • sůl
  • popř. sezam na posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 180 min

1

Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté.

2

Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna. Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v 1PL vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme. Podáváme s rýží posypané zelenou částí cibulek, popř. sezamem.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře