Křupavé ořechové sušenky s karamelovou náplní
Křupavé ořechové sušenky, které jsou hotové raz-dva. Skvělým doplněním je zde jemný karamelový krém, kterého je v každé sušence opravdu štědrá porce.
TIP: Pekanové a vlašské ořechy můžete nahradit jinými, například arašídy jsou v těchto sušenkách velmi chutné.
- Čas přípravy: 25 minut
- Porce: 12 ks

Ingredience
Sušenky
- 55 g ztuženého tuku
- 55 g másla
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- 1 vejce, bílek a žloutek zvlášť
- ¾ hrnku nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů
Krém
- 2/3 hrnku karamelek
- 1/3 hrnku smetany ke šlehání
- 2 hrnky moučkového cukru
- ½ lžičky vanilky
- ¼ lžičky mořské soli
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků a bílky lehce je prošlehejte.
V misce vyšlehejte tuk, máslo, cukr, žloutek a vanilku do pěny. Vmíchejte mouku a sůl.
Těsto zpracujte do kuliček o průměru přibližně 2 cm, které namočte do lehce našlehaných bílků a pak do nasekaných ořechů. Pečte 10 až 12 minut, poté sušenky vyndejte a do každé udělejte palcem malý důlek. Poté nechte sušenky úplně vychladnout.
Mezitím rozpusťte karamelky v mikrovlnce nebo nad parou. Smíchejte je se smetanou, cukrem, vanilkou a solí dohladka. Do každého důlku nalijte trochu krému a nechte ztuhnout.
Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Mohlo by vás zajímat:
sladké recepty snadné recepty sušenky vanilkový extrakt vlašské ořechy
Zdroj: realhousemoms.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře