Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Samotné karbanátky jsou rychlé, s těstem na housky je ale potřeba začít už den předem. Je samozřejmě o dost jednodušší použít housky i majonézu kupovanou, nikdy to ale nebude takové, jako když vám to vše vzniká před očima :).

Carrie Vega

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

6 kshousky:

  • 300 g hladké mouky
  • 20 g mrkve (nastrouhané)
  • 0,5 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžíce oliv. oleje
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

6karbanátky:

  • 1,5 lžíce mletého lněného semínka
  • 200 g červené řepy (nastrouhané na jemno)
  • 150 g červených fazolí (uvařených, nebo půlka plechovky)

500 mlmajonéza:

  • 90 g jáhel
  • 40 g kešu
  • 5 lžic oliv. oleje
  • 0,5 lžíce vinného octa
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml horké vody

Postup

1

Jako první si připravíme těsto na housky. V míse smíchej všechny ingredience kromě oleje, ten přidáš, až když je těsto dostatečně uhnětené, společně se špetkou cukru a soli. Zkus přidat i trochu koriandru, housky po něm hezky voní.
Těsto by mělo odpočívat v lednici alespoň přes noc. Pokud ale spěcháš, můžeš tento krok zkrátit/vynechat a rovnou ho rozdělit na 6 kousků, vytvarovat, pocákat vodou a nechat 2 hodiny kynout na teplém místě.

2

Než housky vykynou, smixujeme si karbanátky. Suroviny smíchej a dochuť solí, pepřem a majoránkou. Pomocí mouky vytvoříš placky, které zprudka osmahneš (2 min. z každé strany) a dáš péct do trouby na 180 °C po dobu 20 minut.

3

Placky se pečou, housky kynou, tak si zatím uděláme domácí majonézu!
Jáhly společně s kešu 3x spaříš vroucí vodou a potom vaříš, dokud se voda nevsákne.
Do mixéru si zatím připrav ocet, citronovou šťávu, olej, vodu, potom i uvařené jáhly s kešu. Rozmixuj do hladka a podle chuti přidej sůl, pepř, cibuli, ... Všechnu hned nespotřebuješ, takže je fajn najít nějakou starou zavařovačku, vyškrábnout to do ní a nechat v lednici.
Ohledně trvanlivosti nevím, ještě se mi nezkazila. Já ji měla v lednici maximálně 2 měsíce a vydržela bez problému.

4

Až ti cinkne trouba, tak vyměníš plech s karbanátky za plech s houskami. Není na škodu je pomazat mlékem nebo vodou (pro lesk) a posypat sezamovými semínky.
Housky se pečou 10 min na 230 °C.

5

Ještě teplé housky namaž (možná také ještě teplou) majonézou, oblož to zeleninou a karbošem. Bon Appétit!

Poznámka

Mají úspěch i u masožroutů ;).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fazolové brownies bez mouky

Brambory zapečené se slaninou a vejci

Karbanátky z kapusty a uzeného tofu

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Jednoduché řezy s nadýchaným krémem, bílou čokoládou a jahodami

Celozrnné špaldové sušenky

Mexická fazolová polévka s kukuřicí a tortillou

Video: Květák zapečený pod sýrovo-brokolicovou omáčkou podle Jamie Olivera

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Kaštanový dort

Vykřupané cuketovo parmezánové chipsy v těstíčku