Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami
Máte doma lišky a nevíte, co s nimi? Zkuste tuto výbornou smetanovou omáčku s čerstvými bylinkami. Pokud směs doplníte o rýži, získáte skvělé hlavní jídlo.

Ingredience na 2 porce
- miska lišek
- menší cibule
- 1 stroužek česneku
- čerstvé bylinky ze zahrádky (použila jsem petržel, šalvěj, estragon, pažitku a oregano)
- řepkový olej
- 1dcl sójové smetany
- 1dcl bílého vína
- rýže
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Cibuli nakrájíme na jemno. Na troše oleje smažíme do zlatova. Během smažení přidáme i stroužek česneku, který lehce rozmáčkneme. Přidáme nasekané čerstvé bylinky a necháme je chvíli na pánvi rozvonět. Potom přisypeme nakrájené lišky, osolíme je a trochu podlijeme vodou a vínem.

Dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Nakonec zjemníme trochou sójové smetany, necháme 5 minut probublat a dochutíme solí, pepřem, případně česnekem.

Podáváme s rýží. Můžeme smíchat obyčejnou s rýží natural. Nakonec dozdobíme čerstvými bylinkami.

Mohlo by vás zajímat: