fbpx

Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

Máte doma lišky a nevíte, co s nimi? Zkuste tuto výbornou smetanovou omáčku s čerstvými bylinkami. Pokud směs doplníte o rýži, získáte skvělé hlavní jídlo.

Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

Ingredience na 2 porce

  • miska lišek
  • menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvé bylinky ze zahrádky (použila jsem petržel, šalvěj, estragon, pažitku a oregano)
  • řepkový olej
  • 1dcl sójové smetany
  • 1dcl bílého vína

 

  • rýže

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Cibuli nakrájíme na jemno. Na troše oleje smažíme do zlatova. Během smažení přidáme i stroužek česneku, který lehce rozmáčkneme. Přidáme nasekané čerstvé bylinky a necháme je chvíli na pánvi rozvonět. Potom přisypeme nakrájené lišky, osolíme je a trochu podlijeme vodou a vínem.

Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami
2

Dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Nakonec zjemníme trochou sójové smetany, necháme 5 minut probublat a dochutíme solí, pepřem, případně česnekem.

Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami
3

Podáváme s rýží. Můžeme smíchat obyčejnou s rýží natural. Nakonec dozdobíme čerstvými bylinkami.

Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře