Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

Máte doma lišky a nevíte, co s nimi? Zkuste tuto výbornou smetanovou omáčku s čerstvými bylinkami. Pokud směs doplníte o rýži, získáte skvělé hlavní jídlo.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • miska lišek
  • menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvé bylinky ze zahrádky (použila jsem petržel, šalvěj, estragon, pažitku a oregano)
  • řepkový olej
  • 1dcl sójové smetany
  • 1dcl bílého vína
  • rýže

Postup

1

Cibuli nakrájíme na jemno. Na troše oleje smažíme do zlatova. Během smažení přidáme i stroužek česneku, který lehce rozmáčkneme. Přidáme nasekané čerstvé bylinky a necháme je chvíli na pánvi rozvonět. Potom přisypeme nakrájené lišky, osolíme je a trochu podlijeme vodou a vínem.

2

Dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Nakonec zjemníme trochou sójové smetany, necháme 5 minut probublat a dochutíme solí, pepřem, případně česnekem.

3

Podáváme s rýží. Můžeme smíchat obyčejnou s rýží natural. Nakonec dozdobíme čerstvými bylinkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřové nudličky s cuketou

Vosí hnízda

Nepečené ovesné sušenky s arašídovým máslem a kakaem do 30 min

Legendární jablečný koláč našich babiček

Lososové koláčky s citrónovou majonézou

Dýnovy džus

Sicilské cannolli

Angreštovo-rebarborový kynutý koláč

Video: Nepečený zmrzlinový oreo-arašídový dort přelitý krémovou čokoládovou polevou

Pohankové hrudky

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Reuben sendvič