Quinoa na kari

Tento recept po vydání druhého dílu kuchařky Lahodně s Ellou každý den obletěl mnoho blogů a upřímně také to byl jeden z hlavních receptů, které mě hned po prolistování zaujaly a měla jsem v plánu vyzkoušet. A opravdu stojí za to!! Jídlo je skvěle ochucené, můžete si ho navařit kopu a mít na pár dní do práce vystaráno, protože tohle je jedna z těch dobrot, které jsou snad čím dál tím lepší stejně jako se to říká u guláše. Jídlo je velmi snadné na přípravu a opravdu skvělé, držela jsem se přesně receptu jen s droboučkou změnou, dala jsem do receptu i tmavou quinou, aby jídlo bylo na pohled o něco hezčí :)

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na cca 4-6 porcí:

  • cca půl kila nových malých brambor, čím menší tím lepší, v jídle vypadají moc pěkně půlky malých brambůrek
  • 2-3 stroužky česneku, prolisovaného
  • 3 lžičky mleté kurkumy, pozor opravdu hodně barví!! a to nejen oblečení, ale i prkénko, desku apod.
  • 1 lžička mletého koriandru
  • chilli, dle chuti ( mleté nebo vločky )
  • trocha nastrouhaného čerstvého zázvoru, opět podle chuti, přidáváme po troškách
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • sůl
  • 1 balení ( 400ml ) kokosového mléka
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • pepř
  • sezamový olej
  • cca 180 g quinoy ( já dala poloviny světlé a polovinu tmavé )
  • 1 konzerva okapané cizrny
  • 150 g baby špenátu
  • 300 ml zeleninového vývaru

Postup

1

Brambory dáme uvařit do osolené vody, ideálně se slupkou,ale pokud chcete klidně můžete i oloupané. Vaříme dokud nejsou krásně měkké,ale ne rozvařené. Trvá to kolem půl hodinky, záleží na velikosti brambůrek. Brambory scedíme a dáme stranou.

2

Na pánev dáme trochu sezamového oleje a na něj vhodíme pokrájené brambory, česnek, koření, protlak a tři minuty opečeme. Poté vlijeme rajčata, kokosové mléko, vývar a vmícháme quinou. Dobře osolíme a lehce opepříme. Pod pokličkou za častého míchání povaříme zhruba půl hodinky.

3

Ke konci času by už měla být quinoa měkká a ne křupavá, takže je ideální čas vmíchat cizrnu. Když je vše krásně měkké a omáčka krásně hustá,vmícháme špenát a můžeme servírovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Cuketové špagety

Lehký tvarohový dort s jahodovými srdíčky

Extra-semínkový chléb

Sezamové sušenky s brusinkami

Pampelišková zmrzlina

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Hráškové pyré s toustem

Video: Čtyřvrstvý krémový pekanový raw dort slazený pouze ovocem

Expresní brownie z mikrovlnky za 5 minut

Hovězí oháňka s grilovanou polentou

Bezlepkové makové palačinky