Makové bábovičky všech velikostí

My mák prostě milujeme :)

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus velké bábovky:

  • 270 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli a skořice
  • 1 hrnek mléka
  • 150 g mletého máku
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce

Na vymazání:

  • hrubá mouka
  • máslo či Hera

Postup

1

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Mouku prosijte do mísy, promíchejte s práškem do pečiva a skořicí. Přelijte mlékem, olejem, přisypte mák, oba cukry a žloutky. Dobře promíchejte, stačí ručně. Pokud by bylo těsto dost hutné, přilijte trochu mléka a oleje.

2

Nakonec opatrně zapracujte sníh. Formu na bábovku (či malé bábovičky) vymažte tukem, pokud nepoužijete silikonovou, vysypte i moukou. Těsto opatrně do formy navrstvěte a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut (malé bábovičky stačí 20 minut). Propečení vyzkoušejte špejlí.

3

Vyjměte z trouby, nechejte chvíli zchladnout a opatrně vyklopte. Servírovat můžete s ovocem dle chuti, pokud máte rádi opravdu sladké, stačí docukrovat. Bábovka je ale dost sladká. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní kari s lososem, cuketou a lusky

2 recepty na domácí vaječné koňaky

Cupcakes z quinoi

Dýňové čtverečky s vanilkovým krémem a skořicí

Snadná a rychlá mexická quinoa z jedné pánve

Salát s ananasem, krevetami a balsamicovým vinaigrette

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Tříbarevné gomasio

Tvarohová žemlovka

Kokosové muffiny s rozinkami

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Snadný banánový dort s čokoládovou ganachí + Videorecept