Makové bábovičky všech velikostí

My mák prostě milujeme :)

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus velké bábovky:

  • 270 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli a skořice
  • 1 hrnek mléka
  • 150 g mletého máku
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce

Na vymazání:

  • hrubá mouka
  • máslo či Hera

Postup

1

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Mouku prosijte do mísy, promíchejte s práškem do pečiva a skořicí. Přelijte mlékem, olejem, přisypte mák, oba cukry a žloutky. Dobře promíchejte, stačí ručně. Pokud by bylo těsto dost hutné, přilijte trochu mléka a oleje.

2

Nakonec opatrně zapracujte sníh. Formu na bábovku (či malé bábovičky) vymažte tukem, pokud nepoužijete silikonovou, vysypte i moukou. Těsto opatrně do formy navrstvěte a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut (malé bábovičky stačí 20 minut). Propečení vyzkoušejte špejlí.

3

Vyjměte z trouby, nechejte chvíli zchladnout a opatrně vyklopte. Servírovat můžete s ovocem dle chuti, pokud máte rádi opravdu sladké, stačí docukrovat. Bábovka je ale dost sladká. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Zapékaná brokolice s česnekem a parmazánem

Jednoduché křupavé čokoládové sušenky s vlašskými ořechy a karamelem

Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem

Sýrové koláčky s bylinkami a salsou z rajčat

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Smažené sajgonky (jarní závitky)

Snadná a rychlá omeleta za špaget z italské kuchyně

Smetanový dort se sušenkami ala stracciatella

Snadné bylinkové kuře s cuketou z jedné pánve

Makovo-ořechová bábovka (bezlepková)

Lívance z kokosové mouky